BONA VIDA

Jaume Fàbrega

24 de febrer de 2009
0 comentaris

NOMÉS UNA CUINA?

Només hi ha la cuina tecnoemocional?

La senyora Carmen Casas (semrpe ha signat en castellà) en una lamentable i manipuladora crònica sobre el Fòrum Gastronòmic, escrivia a l´”Avui” (quo vadis?) que en la concessió dels Premis Josep Mercader l´apoteosi urbi et orbi de la cuina “tecnoemocional” (no emprava aquesta expressio, però es referia a Juli Soler, de El Bulli). La veritat és que al Fòrum, amb molt d’ encert, no solament ha premiat aquest model de cuina (que també cal defensar) sinó també el basat en la tradició, és a dir, la cuina tradcional i nacional catalana (concepte que aquesta alegre periodista mai no ha reivindicat), que encara cla defensar més, ja que els “moderns” i botifles el desdenyen. És més, el Fòrum Gastornòmci ha dedicat, justament, les seves activitats als pagesos: és a dir, a la cuina dl producte, a la cuina tradicional. “l´úica cuina que val a pena conservar”, com va escriure Josep Pla a “El que hem menjat”.
Enhorabona per l´èxit a Pep Palau, Jaume von Arendt i al centenari de la Costa Brava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!