BONA VIDA

Jaume Fàbrega

3 de març de 2009
0 comentaris

LES PODRIDURES DEL VI

En el vi hi ha les podridures plebees i les podidures nobles.

 

 

PODRIDURES

Tant en català com en francès, podridura (o floridura, en català) designa una malaltia de la vinya (i dels humans, ja que en la nostra llengua, “podrit” vol dir sifilític). La més grans “podridura” històrica ha esta al fil.loxera, que va causar una autèntica hecatombe arreu (tot i que hi ha contrades o ceps que sembla que no ven varen ser afectats, com alguns de Xile o els anomenats “ de “vi de bruixes” del Baix Empordà). Altres podridures molt perjudicials, són molt pròpies dels climes més plujosos i freds- com els de França-, són la verda, la grisa, la blanc,a la negra, la de l´arrel…I la “noble”, que és el mot màgic inventat a  l’ hexàgon francès per distingir  un raïm malalt però que dóna un vi especial i apreciat, amb un alt contingut en sucre; aquesta denominació s’ añlica a vins d’ altres països (Sauternas, Tokay, vins del Rin i el Mosel.la…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!