BONA VIDA

Jaume Fàbrega

16 de maig de 2007
0 comentaris

Carn/COLOM ROSTIT

No us recomano pas fer servir algun dels milers i empipadors coloms que poblen les nostres ciutas, sinó el colom més saborós i poètic de la poesia, incloent la poesia de les cassoles.

COLOM ROSTIT
El  colom o colomí es pot rostir, estofar, fer amb farcellets de col, amb bolets, etc.
Ingredients  
4 colomins
oli  o llard
2 cebes petites
1 tomàquet petit
1 cabeça d’ alls
manat d’herbes:llorer, canyella, farigola, etc.
1 copa de vi ranci 
sal
pebre
aigua o brou
Elaboració
Un cop socarrimats i nets els colomins saleu-los i empebreu-los. Col.loqueu-los en una cassola amb oli o llard i feu-los daurar. A continuació hi tireu les cebes  pelades, el tomàquet sencer, i hi feu donar uns tombs; tireu-hi el manat d’herbes, el vi, deixant-lo reduir, i 172 cullerot d’ aigua. Feu coure amb la cassola tapada hermèticament, fins que siguin ben cuits. Si convé, sacsegeu la cassola de tant en tant, afegint-hi alguan cullerada d’aigua.
Notes
Hi podeu afegir uns bolets.
Podeu substituir el vi ranci per brandi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!