El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

2 d'agost de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Gelats i gelats

Amb aquesta calor ingerim més gelats del que és habitual. Alguns fins i tot en fem un gra massa, més encara ara que estic tan prim i com abans sembla que res, per més que mengi i begui, em faci guanyi quilos de més. El que vull dir és que hi ha gelats i gelats (o mantecaus, mot que s’empra encara a Reus tot i que ja no queda ni rastre de la mítica gelateria Picó). Res té a veure un bon gelat artesà amb aquests d’industrials que venen a molts llocs que no són gelateries com Déu mana. Ahir em vaig menjar un gelat que a més de refrescant i molt bo, era màgic. El vaig comprar en un petit establiment del carrer de l’Argenteria de Barcelona. Tenen un mostrador giratori i no molta varietat de gustos. El disseny del local és modern i atractiu. Vaig demanar un gelat de cafè, amb cucurutxo de neula. Era cremós, amb gust de nata, el cafè més que identificar-se, s’intuïa. A més de resultar una delícia gustativa va aconseguir transportar-me a la infància. No era ben bé igual, però aquell gelat és el que té el gust més semblant als que feia la meva àvia de part paterna: l’àvia Teresa. Ella era única fent dolços i els gelats li surtien com a ningú. De fet, són inigualables, irrepetibles, inclonables. El record pretèrit d’aquell sabor potser em fa exagerar, tendim a idealitzar el que sabem que no tornarem a tenir. Però el cas és que amb el gelat en qüestió, per només dos euros, vaig rescatar sensacions que creia irrecuperables. He descobert que hi ha gelats que fan reviure l’ahir.

Maragall: la història d’un desencís
02.04.2008 | 2.33
A Sense categoria
El Senyor Pepet
05.11.2007 | 3.18
A Sense categoria
Maragall vaticina més desafecció
30.07.2008 | 1.37
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.