Mandat 1r-Oct: Edificar la República

Una sola llista i tres milions de vots (els del 1r d'octubre). Compromís: Aixecar la DUI, assegurar la Llengua.

9 de gener de 2021
0 comentaris

ANC: Signa el Compromís amb el mandat del Primer d’octubre. (Preparant el 14-F) Web fiscalització Programes electorals.ELECCIONS 2021

14F:   Autoorganització de les bases independentistes
per forçar el canvi de rumb que necessitem
per Arnau Padró, 7 de gener del 2021 (Extret de l’Unilateral.cat)

—————-  PREPARANT LES ELECCIONS DEL 14-F

“… l’Assemblea Nacional Catalana, l’única organització civil de masses que manté la bandera del mandat del Primer d’octubre aixecada, ha decidit posar a l’abast de l’independentisme civil dues eines per tal que aquest s’autoorganitzi i tingui la màxima capacitat d’incidència en les eleccions del 14-F. …

1 –  (A)  posar en marxa una pàgina web en la qual fiscalitzarà l’acció del govern i la de les candidatures,

2 – assumeix el mandat democràtic del Primer d’octubre com a vigent i en conseqüència la necessitat de fer efectiva la independència

3 – deixa clar que l’acció unilateral és legítima defensa i l’única via factible

4 – (B) en la web que ha posat en marxa l’Assemblea també hi ha un Compromís amb el mandat del Primer d’octubre que adopten els ciutadans a títol individual a l’hora d’afrontar les eleccions.”

5 – Us animo doncs a difondre la pàgina de fiscalització entre la vostra gent propera i a animar-los a signar el compromís dels electors amb el mandat del Primer d’octubre.

Arnau Padró, 7 de gener del 2021

—————————

14F: Autoorganització de les bases independentistes
per forçar el canvi de rumb que necessitem:

Aquesta ha estat una legislatura perduda. Un cop el govern de Catalunya va decidir renunciar a fer efectiva la independència i el govern espanyol va respondre aplicant el 155 i forçant unes eleccions il·legítimes com les del 21D, tot han estat retrocessos. La no investidura de Puigdemont, la no restitució del govern legítim, l’acatament de les sentències dels tribunals espanyols, l’autocensura del govern català i del Parlament a l’hora d’impulsar la seva acció política, l’acatament de la destitució del president Torra i un llarg etcètera de renúncies que han marcat aquests darrers tres anys. Som doncs en una etapa difícil per a l’independentisme, potser la que més des que es va iniciar el procés d’independència.

Aquest és un bon moment per recordar que el procés d’independència sempre ha avançat amb fermesa quan les bases n’han agafat les regnes. Ho va fer quan es varen fer les consultes populars, muntades des de la societat civil amb il·lusió i convicció; ho ha fet sempre que la ciutadania ha sortit al carrer per reclamar la independència i ho va fer l’octubre del 2017 quan la gent va protegir els col·legis electorals de la policia espanyola per garantir que es pogués votar. Totes són victòries de l’autoorganització de l’independentisme de base.

I les eleccions del 14F són una nova oportunitat per forçar un canvi de rumb i retornar la lluita a l’àmbit combatiu, que és l’únic que ens permetrà assolir la victòria davant un estat amb les idees molt clares i disposat a esclafar la voluntat popular amb totes les eines que té a l’abast.

És per això que l’Assemblea Nacional Catalana, l’única organització civil de masses que manté la bandera del mandat del Primer d’octubre aixecada, ha decidit posar a l’abast de l’independentisme civil dues eines per tal que aquest s’autoorganitzi i tingui la màxima capacitat d’incidència en les eleccions del 14-F.

A diferència d’altres cops, en els quals l’entitat independentista simplement demanava a les bases que votessin qualsevol de les candidatures independentistes, o promovia la formació de candidatures unitàries, generalment sense èxit, aquest cop l’Assemblea ha decidit posar en marxa una pàgina web en la qual fiscalitzarà l’acció del govern i la de les candidatures, tant en el període electoral com a posteriori. La fiscalització es farà en funció del decàleg de deu principis que les bases de l’entitat van aprovar. Aquest document detalla quina hauria de ser la línia estratègica en l’acció política de les nostres institucions si es vol tirar endavant un procés d’independència amb garanties.

En destacaria el fet que assumeix el mandat democràtic del Primer d’octubre com a vigent i en conseqüència la necessitat de fer efectiva la independència durant la legislatura. També deixa clar que l’acció unilateral és legítima defensa i l’única via factible per a resoldre el conflicte amb l’Estat espanyol.

De moment a la web ja hi ha disponible el resultat de la fiscalització de l’acció del govern en l’actual legislatura que ja finalitza. Malgrat que en alguns casos molt concrets sí que s’ha fet una tasca positiva, com en el desplegament d’una xarxa de fibra òptica que atorga independència en aquest àmbit al país, en la majoria de principis i accions clau el govern rep un contundent suspens. En les setmanes vinents començaran a aparèixer els informes de fiscalització dels programes que presentin les candidatures independentistes i les bases independentistes tindran un indicador de referència a l’hora de votar en les eleccions. La força del vot és segurament l’eina més potent que tenim per influir i canviar la dinàmica del govern de Catalunya.

Per tal que aquesta influència es maximitzi, en la web que ha posat en marxa l’Assemblea també hi ha un Compromís amb el mandat del Primer d’octubre que adopten els ciutadans a títol individual a l’hora d’afrontar les eleccions. El compromís és de votar en clau unilateralista i per aquelles candidatures disposades a implementar la independència en cas de governar, tenint en compte els informes que elaborarà l’Assemblea. Si aconseguim, un cop més, que la ciutadania que ha sortit al carrer els onzes de setembre des del 2012, la ciutadania que va mobilitzar-se el 9N i que va protegir les escoles el Primer d’octubre del 2017 adopti aquest compromís, d’una forma massiva, l’impacte que tindrà aquest fet en la campanya serà molt potent i pot fer possible el canvi de rumb que cal, perquè l’independentisme torni a agafar la iniciativa i marqui totalment les eleccions. Tornem-ho a fer i guanyem!

Us animo doncs a difondre la pàgina de fiscalització entre la vostra gent propera i a animar-los a signar el compromís dels electors amb el mandat del Primer d’octubre.

Arnau Padró, 7 de gener del 2021

Logotips de l’ANC extrets d’internet.

——————————————————————————–

Reproduït per Salvador Molins de Berga, estret de l’Unilateral.cat

PS:
ANC: Compromís amb el mandat del Primer d’octubre.
I Web fiscalitzadora dels programes electorals

PS3: L’ANC et convida
Signar el Compromís amb el mandat del Primer d’octubre.
(Preparant el 14-F) Web fiscalització Programes electorals.


PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!