Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

29 de novembre de 2020
0 comentaris

Poetes catalanes (190): Sílvia Aymerich i Lemos


Sílvia Aymerich i Lemos va nàixer a Barcelona el 1957. És poeta, novel·lista i traductora. Una formació que abasta diferents llengües i literatures, i també una llicenciatura en biologia, aporta una àmplia diversitat temàtica a la seua obra.
* Ha publicat un grapat de traduccions d’autors europeus i americans en català: John Ruskin, Bram Stoker, Arthur Conan Doyle, Isaac Asimov, Josiana Vicenzutto, Ursula K. Leguin, Jean Rosmorduc, Georg Weerth o Menna Elfyn.
* Dins l’àmbit de la divulgació científica, a més de diverses novel·les juvenils amb versions en català i en espanyol, ha publicat traduccions d’obres de divulgació científica a l’espanyol.
* Actualment col·labora en el Projecte multilingüe «Beautiful Mars», dirigit conjuntament per la Universitat d’Arizona i la NASA.
* Pel que fa a la traducció poètica, ha publicat autotraduccions al francès i a l’anglès.
* Ha estat traduïda a l’occità, al romanès i a l’italià dins revistes literàries europees i americanes.
* Des de 2012, amb Thierry Offre, del Pen Occità, treballa en «Versions Múltiples», un projecte de traduccions literàries entre autors europeus actuals.
* Ha publicat entre d’altres: La meva Europa (Premi Amadeu Oller 1985), Berlín Zoo (1991), Els déus de Califòrnia (Premi Ciutat d’Elx 1993), Ulls de pantera (1994) i Gelati! (1998).
* Ha versionat els seus poemes en francès per a Forum des écrivains/Forum der Schrifsteller (1995) i per a Le Pan des Muses (2012), i en anglès per a Malpaís Review (2013).

BREU ANTOLOGIA POÈTICA

https://www.facebook.com/Embat-Llibres-310829062297956/videos/s%C3%ADlvia-aymerich-dona-veu-als-poemes-de-menna-elfyn/384472629123262/

Vídeo del programa en què Sílvia Aymerich, a més a més de respondre les preguntes de Pius Morera, recita cinc poemes seus i tres de traduïts de l’hongarès, el francès i el gal·lès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!