La Tuna de Tortosa a Lletres Ebrenques

El proper divendres 7 de febrer s’emetrà  el catorzè programa de la sisena temporada del programa literari radiofònic Lletres Ebrenques, a Antena Caro Roquetes (96.0 fm). Comptarem amb la presència de membres de la Tuna Folk de Tortosa.

Escrit de la tuna:

Al llarg de la nostra història, per les corrents del nostre estimat riu Ebre, hi han passat moltes civilitzacions que per poder dur a terme les seves idees s’han basat amb lo nostre riu. Gràcies al seu llarg recorregut, casa nostra, tingué molta importància en molts àmbits, destacant en l’àmbit polític i cultural. Però amb la modernització de la societat, aquesta importància anà minvant.
Fa dotze anys vam començar amb la Tuna com una activitat escolar, però, amb el pas del temps, la cosa va anar més enllà de les aules, és a dir, amb actuacions de veritat.
Vam començar sent uns xiquets de la ESO i com tot cicle vital, s’evoluciona, fins
arribar a La Tuna Folk, un projecte tunero i folklòric de les nostres terres, un grup
d’amics que xala fent xalar a la gent amb una cultura que ens uneix, la cultura de la
música, una cosa de tots, grans, jóvens i menuts.
La Tuna Folk pot participar en tot tipus d’actuacions i llocs: casaments, batejos, celebracions de tot tipus d’aniversaris, festes, … per exemple aquest passat dissabte vam actuar en les Festes de Sant Blai de Tortosa. I destacar les actuacions solidàries, que valen molt la pena, ja que aconsegueixes treure un somriure a aquells que més ho necessiten, cada Nadal des dels nostres inicis que anem a l’Hospital de Jesús i la Residència Sant Miquel Arcàngel, i com a més recent, el dia 24 de gener vam actuar al sopar benèfic per a Cáritas dins de les Festes de St. Francesc Gil de Federich, on vam fer un gran aportació econòmica.
Tal com diu la cançó popular:
Des de l’Ametlla a Alcanar
venim per la vora del mar
amb la capa ben llustrada
i la guitarra afinada
venim cantant i tocant
però sobretot xalant
I anem dient ben fort:
qui som?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *