EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

16 de febrer de 2010
General
1 comentari

LA DESPESA MILITAR ESPANYOLA

Amb la forta crisi econòmica que ens afecta és difícil entendre perquè no es redueixen fins a deixar com testimonials els pressupostos militars.

object width=”425″ height=”344″>

(segueix)

Perquè en lloc de retornar els soldats espanyols de l’Afganistan, es continua comprant armament modern amb una disbauxa econòmica –i moral- que no te justificació?. Perquè el silenci de la majoria i l’acceptació social de la guerra?

El pressupost militar de l’estat és de 18.160,84 milions d’euros. El que representa 49,75 milions d’euros diaris, o el que és el mateix 395 euros per habitant i any.

Tan sols un helicòpter de combat Tigre costa 56.4 milions d’euros, es a dir l’equivalent al cost de cinc instituts de secundaria. L’exèrcit espanyol n’ha comprat 24, es a dir 1.353,50 milions d’euros.

Les fragates F-!00 costen 2.388 milions d’euros. La partida destinada a avions apaga-focs és tan sols de 40,50 milions d’euros.
Aquest any el govern ja va anunciar una reducció de les partides pressupostaries destinades a la recerca, el que no va dir és que la part més important d’aquests ajuts -amb diferencia- seria la destinada a la recerca militar, 1.182,80 milions d’euros.

El Centre Delàs de Justícia i Pau, com cada any,  fa una valoració de la despesa militar de l’Estat espanyol.La seva lectura fa avergonyir a tothom i obliga a una seriosa reflexió.  Hauria d’avergonyir al partit que va presentar els pressupostos i que vol reduir la despesa pùblica sense tocar la militar. Hauria d’avergonyir als diputats que els van aprovar i a aquells que no ho denuncien, i, fins i tot ens hauria d’avergonyir als electors.

 

P.S. És recomanable llegir els comentaris del video de Youtube per veure el nivell de l’exercit espanyol


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. La Campaña por la retirada de las tropas españolas de Afganistán recuerda que la guerra en Irak continúa, pese al establecimiento de un sistema supuestamente democrático, pero centra la conmemoración de este año en la situación en Afganistán, país del que el Estado español no ha retirado las tropas sino que las ha incrementado:

  “La guerra en Irak continúa y mientras Obama habla de retirar tropas de este país – para poder enviar más a Afganistán – la realidad es que Estados Unidos quiere mantener bases militares en Irak de forma indefinida”.

  “Hoy, siete años después, debemos protestar contra la decisión del gobierno español de apoyar la ocupación estadounidense de Afganistán con más tropas aún, contra las matanzas que llevan a cabo las fuerzas ocupantes, y contra las nuevas mentiras que nos dicen.

  No se está reconstruyendo Afganistán: gran parte de las inversiones termina en manos de multinacionales o de corruptos dirigentes locales, impuestos por la ocupación.

  La democracia en el país es una farsa: las recientes elecciones fueron universalmente reconocidas como fraudulentas, pero Karzai sigue como presidente.

  No se han liberado las mujeres afganas: Karzai incluso ha aprobado una ley mediante la cual los hombres pueden violar a sus esposas, algunas de las cuales tienen menos de diez años.”

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.