EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

24 de març de 2009
General
1 comentari

CATALUNYA PERD EL TREN DEL CREIXEMENT ECONÒMIC

Segons els informes del Instituto Nacional de Estadistica, al País Valencià va ser on va créixer menys el PIB de tot l’Estat, amb tan sols un 0.55% al llarg del 2008.

Catalunya també està en el vagó de cua del creixement (0.7% ). Juntament amb Andalusia (0.8 %) i amb Castella-la Manxa (0.7%) van ser les que  van tenir menys creixement de l’Estat, increment que ha estat inferior a la mitjana de la Unió Europea. Dels PPCC tan sols les Illes Balears tenen un creixement del PIB superior a la mitjana estatal (1.8%).

 

Euskadi ha estat, l’any 2008, qui ha registrat un creixement de PIB més important  (2.1%), nou dècimes per sobre de la mitjana estatal (1.2%). En aquest llistat segueixen Navarra (1.9%), i les Balears, Extremadura, Galícia i Ceuta amb 1.8%.

 

En termes relatius, el PIB per càpita d’Euskadi va ser un 33.8% superior a la mitjana estatal del 2008, a Madrid i a Navarra van superar aquesta mitjana en més d’un 27%.

 

És d’esperar -i d’exigir- que els profetes del nostre govern, els manipuladors a l’ombra, els caps brillants, els caragirats i els polítics de peu pla, els esclafaseients, i els que han fet del seu càrrec la nostra misèria, trobaran una justificació a aquestes xifres.

LA NAVEGABILITAT DE L?EBRE
18.02.2008 | 12.40
A General
CRISI I AUGMENT DELS DELICTES
25.10.2009 | 9.21
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. TV3 o TVE3 com una televisio espanyola vinguda a menys.

    N’hi ha més televisions en la nostra llengua que és deurien veure a la resta de l’Estat només per reciprocitat davant l’imposició castellana de les seves televisions als nostres territoris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.