Toni Roderic

Des de La Marina Alta, en verd

1 de febrer de 2010
0 comentaris

Pilota dolça

Al País Valencià el dinar tradicional de diumenge, sense convidats ni festa, és el putxero com sabeu. Un plat que té verdura, carn, arròs o fideus, o siga hidrats de carboni, vitamines, fibra, proteïnes, … de tot. Un plat ben complet. I a certes comarques del nostre país es completava amb les postres: la pilota dolça. Per a fer la pilota dolça cal reservar una creïlla del putxero (o millor encara un moniato) i un tros de cansalada.Una vegada cuites –la creïlla i la cansalada- ho esclafeu en calent tot afegint 3 o 4 cullerades de sucre, ratlladura de llima i canyella, així com un plat de molla de pa dur. Es pasta tot ben bé fins que tingam una pasta consistent, ni dura ni caldosa, i es modela en forma de pilota allargassada. (A les cases amb més possibles afegien 100 o 150 gr. d’ametla mòlta amb pell).
Quan està gelada, s’enrotlla en fulla de col (avui en dia hi ha qui l’envolcalla en paper d’alumini) i es posa sobre la verdura i la carn del putxero (al qual ja hem tret el caldo per a fer l’arròs) i tan sols amb el baf durant eixos minuts d’espera per a preparar l’arròs, ella es cou i la tenim llesta per a menjar al final del dinar com a postres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!