Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

7 de juliol de 2009
0 comentaris

Els diners són nostres

Camp semàntic d’obligació política durant l’era Rus: besar-li mà, ballar-li els nanos, ballar-li l’aigua, sacsar-li-la, alçar-li el pet (i la bufa)… Alguns polítics del nostre rogle són com el frares: que de bades no peguen cabotades, i si les peguen, mal pegades…

Dies després d’haver passat per la nostra desficaciada escena política el cicló “Gilipollas”, l’inefable alcalde de Xàtiva i president de l’Olímpic i provincial del PP i de l’Excma. Diputació de València, és a dir, Alfonso Rus, reprovava públicament els qui, des dels ajuntaments, li exigien disculpes per bocamoll i alhora li demanaven subencions. I un altre cas: s’han concedir un seguit de beques a estudiants que ha repartit la Diputació, i no només hi ha hagut polèmica pel fet que moltes d’aquestes beques diuen que s’han atorgat a parents d’alcaldes i regidors, també perquè la Diputació ha exigit la presència dels becats a l’acte de lliurament. Com un besamans. I a mi, el besamans que ara em ve al pensament és el de la pel·lícula Il Padrino.

Polítics com Alfonso Rus han deteriorat la democràcia fins convertir-la en un esperpent. Les seues actituds prepotents són més pròpies d’una república bananera que no d’un d’un estat de dret, on tothom ha de tenir les mateixes oportunitats. I, sobretot, no ha d’humiliar-se per a rebre-les; no ha d’alçar-li el pet a cap Papa Doc o Vito Corleone o Alfonso Rus. Perquè quan Alfonso Rus organitza un besamà perquè li agraïsquen les beques, o reprova que els ajuntaments el critiquen i demanen subvencions a la Diputació, actua com si creguera que els diners són seus, que els posa ell de la seua butxaca. I això no és així. Són diners nostres, dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país que paguem els nostres impostos i les nostres contribucions. I aquests diners ens costen molt de guanyar. En democràcia, això ho saben els polítics -en democràcia, dic-, els diners que gestionen no són seus: són de tots. I ells tenen l’obligació -legalment i moralment- de fer-los servir democràticament; és a dir, amb transparència, amb responsabilitat, equitativament, i sense exigir, a canvi, cap denigrant contraprestació en forma de silenci o de besamà.

Article publicat avui a l’edició comarcal de LEVANTE-EMV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!