Carles Marquès - SERÉ BREU

Si us agraden aquests textos, podeu comprar el meu llibre 'Capbreu. 322 microrelats' a Amazon.com

El Gòlem

7 de febrer de 2019

Tenim tendència a creure que la realitat política és com la matèria en una reacció química, que no es crea ni es destrueix, només es transforma. Però jo penso que més aviat és una realitat que adquireix vida a partir d’una paraula, i que després ningú no és capaç de controlar-la.

Llegir més

La crisi del paper

7 de gener de 2019

L’habitual entra al restaurant de menú i s’asseu d’esquena a la tele, que emet el telenotícies: – Passo de les notícies, perquè a veure, què ens han de dir, eh? Només seure, es torna a aixecar i se’n va a buscar el diari de la casa, que llegeix durant tot el dinar.

Llegir més

Cony de canalla!

1 de novembre de 2018

El flamant nou premi Nobel per la seva recerca sobre nutrició va a casa seva per comunicar-li la notícia a la seva mare. Aquesta, sense deixar-lo parlar, li diu que el troba massa prim, que segur que s’alimenta malament i que s’ha de menjar de tot.

Llegir més

Amor de família

30 d'octubre de 2018

En l’enterrament de la tieta, els dos nebots es disputen qui se l’estimava més, i l’un li reclama a l’altre allò que més n’estimava, d’ella: les joies. Com que el segon s’hi nega, el primer li envia a casa uns lladres perquè les hi robin. Fi de la història. O no.

Llegir més

Bon dia!

19 d'octubre de 2018

La noia entra als lavabos de l’empresa on treballa i s’hi troba una companya de feina totalment despullada. Segur que tot plegat té una explicació senzilla, pensa d’immediat, però a ella, en aquell moment, només li passen pel cap possibilitats molt i molt inquietants.

Llegir més