Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

17 de març de 2008
0 comentaris

Revista Mà (3er número): Comunicació de Proximitat i Immigració.

Amb uns dies de retard penjo el tercer número de la Revista Mà: Mercat del Ram, convivència religiosa a Vic, 10 anys dels Sagals, entrevista al Secretari d’Immigració de la Generalitat… afegeixo l’editorial que hi he escrit:

Revista Mà, la força del projecte

Arribem al tercer número d’aquesta revista. En cap de les editorials prèvies havíem parlat massa de nosaltres mateixos, potser per una volguda humilitat. Diuen però que en l’inici de les publicacions el número que costa més de fer és el tercer, un cop afluixa la inèrcia de la novetat, i segurament és cert. Ara bé, estàvem i estem tan convençuts del projecte i la proposta de la Revista Mà i satisfets i agraïts de l’excel·lent acollida que ha tingut que, malgrat la dificultat de veure el vaixell i el recorregut des de la pròpia nau, tenim la sensació d’haver respost amb encert a una necessitat existent.

El passat 29 de febrer ens varen convidar en unes jornades sobre “Comunicació de Proximitat i Immigració”, això potser ens va ajudar a situar-nos en el context. Som una proposta molt diferent:

COMARCALS, EN CATALÀ I PER A TOTHOM, amb un model lingüístic innovador, amb una proposta de convivència intercultural no fragmentadora ni pecant  de “multicultis” com a tendència estètica lligada al mercat. I per dir-ho també sense embuts: amb la catalanitat popular (seguint la línia iniciada pels Altres Catalans d’en Paco Candel) com a element integrador. I tenint també molt clar que el model multicultural de convivència i de diferenciació i jerarquització permanent usat en els darrers decennis és part del discurs cultural de la globalització capitalista actual que sols genera barreres i exclusió social. No hi ha diferenciació entre diversitat cultural i repartiment desigual de la riquesa. Rarament, o potser mai, s’esdevenen per separart. La immigració no és una festa de la diversitat sinó un problema de desigualtat social. I som cent per cent osonencs, naixem en un context concret: ja sabeu que en aquesta comarca hi ha una batalla per la convivència engegada i que la pensem guanyar!

Baixar-te la Revista en PDF


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.