Sor Cop Sec

Cesc Poch Ros

26 de maig de 2008
6 comentaris

Qui portarà la pluja a escola?

Ho explicava de meravella la cançó del Raimon: “al meu país, la pluja no sap ploure”. Algunes idees que penso ens poden ajudar a fer un bon debat sobre l’aigua:

1) La nostra pluja, el nostre règim pluviòmetric, els nostres rius, el nostre clima són mediterranis, són així: poca pluja i mal caiguda. Vet aquí la idea central del que m’agradaria exposar: el nostre creixement, econòmic, urbanístic, poblacional… no es pot fer pensant en estrassar hídricament, encara més, els rius. Perquè no poden donar més. (Aquests dies el 85% del caval del Ter va a Barcelona i contorns).

2) Tan si plou poc com si plou molt, tan avui com al 2003, tan si era idea del PP com d’uns altres, la idea dels trasvassaments és una mala idea. Sobretot perquè, hi torno, els creixements de l’àrea metropolitana barcelonina no es poden fer a les espatlles de “fotre” altres parts del territori (Ebre, Lleida, Ter), D’obrir el conflicte territorial i la seva cohesió.

3) Cal dir-ho clar: això s’ha fet molt malament: qui va preveure uns creixements, va donar les seves autoritzacions (l’ACA, la Generalitat…) sense tenir apunt les dessaladores? Estic a favor de que algú assumeixi responsabilitats per tan despropòsit. (Aquí sols va dimitir en Carod, i per una feta, cercar la pau i dialogar, ben digne)

Aquests dies ha plogut molt: i quan m’ho mirava, rera el parabrises, la finestra no podia deixar de pensar en en Baltasar i la seva canonada.

4) Si bé la interconnexió de xarxes per una situació d’emergència no es ben bé un trasvassament, sí portem aigua de l’Ebre a Barcelona, com podem justificar després que no en portem al País València o a Múrcia?

I pregunta final) Si al setembre del 2009 tindrem feta la dessaladora del Prat que, sembla, soluciona el problema hem de gastar 180 milions d’euros en fer una infraestructura que no és necessària? pagarem dos cops pel mateix?

Jo ho tinc molt clar, pel bé de la política, de la seva credibilitat, cal que algú assumeixi responsabilitats. Si això pasés en una empresa fotarien fora el gerent!

I mentrestant la pluja no voldrà anar a l’escola i continuarà dent com el país, una mica anàrquica.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Bona nit

  Sóc en Xevi Bardolet i aprofito el comentari per saludar-te i convidar-te, en nom de la naixent blogosfera d’Osona, a connectar-te a http://www.osonosfera.cat i fer cas del primer missatge que hi trobaràs: una invitació a l’estrena mundial de l’Osonosfera, amb ganes que t’hi sumis, una tertúlia i un sopar. Salut!
  P.D. T’hauria enviat un correu personal, però he sabut trobar cap contacte.

 2. Sens dubte hem estat de sort, de sequera absoluta a aquesta recuperació tan ràpida. Però per evitar tornar-hi jo crec que s’hauria de fer tot: sobretot un ús més racional de l’aigua però també està preparats amb aigua del Roina, de l’Ebre i de les desal·linitzadores. I no deixar de pensar en noves solucions.

 3. kin confidecnce. Longines
  Conquest
  Breitling watches represent the Tag
  Heuer Classic
  station of high-society. Breitlings IWC
  Portuguese
  were originally designed because knockoff watches
  aviation pilot again some omega
  watches
  of the rarely mechanical replica
  Piaget on sale
  functions they employ, count Gucci
  116 Signoria
  on direction event rotten Zenith
  Baby Star
  superficial to mean what knockoff watches has
  made them some knockoff
  watches
  of the very much coveted watches

 4. I really like the style of your writing. Replica Bags this
  is both good reading for, have quite a few good key points, Coach Outlet Store Gucci
  Backpack
  this is both good reading for have quite a few
  good key points, ugg boots on
  sale
  Hope you can have the best of you life enjoying here.
  Your blog article is very intersting and fanstic, I feel strongly about
  it and love learning more on this topic. cheapest ugg boots,at the same
  time the blog theme is unique and perfect, great job. Thank you for your
  understanding and hope to see your next new artical in a quick time.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.