(biodiversitats)

Biodiversitat catalana

15 de gener de 2021
0 comentaris

L’alquequengi

L’alquequengi (Physalis alkekengi) és una curiosa planta de la família de les solanàcies, que té el fruit embolcallat en una mena de globus o fanalet ataronjat/vermellós que la fa molt visible en els llocs on n’hi ha. La família de les solanàcies, inclou plantes d’ús culinari com les patates, els tomàquets i els pebrots, i d’altres de tòxiques com l’estramoni o la belladona.

La trobem en llocs ombrívols i amb vegetació humida, sovint en recs.

Amb un suau gust agredolç , s’utilitza a la cuina, sobretot acompanyant postres i rebosteria. També se’n fan melmelades. Per la seva bellesa es fa servir a més com a planta ornamental, i té algunes propietats medicinals.

Physalis alkekengi
Mates d’alquequengi (Physalis alkekengi)

 

 

L’abellerol (Merops apiaster)
13.01.2021 | 7.47
A Sense categoria
L’alquequengi
15.01.2021 | 7.24
A
Hypercallia citrinalis
24.01.2021 | 3.24
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.