27 de gener de 2020
0 comentaris

La necessitat d’una opció republicana catalana clara i compromesa amb la independencia.

Durant els últims cinc anys he pogut viure molt de prop tot el referent a l’procés de Catalunya. A el principi a manera d’informació, després a nivell personal i per fi, des de l’interès polític, de manera que, he pogut conèixer de primera mà, i sobre el mateix terreny, tots els aspectes polítics, socials, culturals i econòmics de la lluita pel dret a decidir.

Sóc malagueny, viu a Màlaga. Sóc nacionalista sobiranista andalús, i avui coordino el (PNA) Partit Nacionalista Andalús, Som Andalusos, i exerceixo la vicepresidència de la (ANA) Assemblea Nacional Andalusa, però, he de reconèixer que em sento enganyat i decebut amb el comportament de determinats partits polítics, i polítics pel que fa a la manera d’interrompre la promesa Declaració Unilateral d’Independència, ja que cap partit pot permetre enganyar, defraudar o faltar a la paraula donada a el poble que els vota.

Tant el meu partit el PNA, l’ANA, i de forma molt especial en pròpia persona, he rebut tremends atacs personals pel suport incondicional a el dret a decidir dels pobles en general, però de forma molt especial a el de Catalunya en la seva lluita per la independència. Hem estat en manifestacions, en els seus moments més importants, recolzat totes les accions, vam defensar les escoles l’1 d’octubre a Catalunya exposats a les càrregues policials braç a braç amb el germà poble català, i de la mateixa manera, defraudat i decebut quan es atur tot el procés sense demanar permís a el poble que l’suport i defensar.

Sembla que part de la política ha renunciat a objectiu de l’1 d’octubre, però, sens dubte, el poble no ha renunciat ni renunciarà a la mateixa. Nosaltres tampoc renunciem a continuar amb el suport incondicional als que segueixen en la lluita. Encara que, alguns semblin que intenten adormir a poble, no ho aconseguiran. El poble segueix amb la indestructible determinació per la seva independència, per la República Catalana, i l’únic que necessita, l’únic que espera, és una opció política que aposti de forma clara pels legítims objectius de l’1 d’octubre, recollir la bandera de la llibertat i la independència, i liderar la lluita sense pors a res, ni a ningú, i disposats a continuar malgrat tots els problemes i compromisos que això requereix.

El procés a la independència de Catalunya ha de saber tornar a despertar l’interès de tots els catalans/es sense cap excepció. Per a això, no n’hi ha prou que les idees exposades siguen bones. Per a això, han de ser liderades per catalans/es de pes cultural, ideològic, moral, ètic i de prestigi, el només anunci obri qualsevol porta. Catalans intel·ligents, homes i dones sense barreges de cap mal, no sospitosos de res, capaços de recuperar el rumb a la independència, de recuperar el moviment pols i la il·lusió de poble, de forçar la maniobra, de canviar els vells pals de veles i el vapor per les noves energies capaços de desenvolupar la velocitat de creuer necessària per a aquest viatge.

Cercar una tripulació disciplinada, eficient, sabedora quina és la seva comesa i a on condueix la derrota. En el pont de govern ha d’haver gent que sàpiga interpretar i conjecturar el cel sense abandonar el rumb iniciat, tot i els temporals, a la mar brava, a vents de força 8 i a creuar la barra d’el port amb dificultats. En definitiva, és el moment de dotar el poble de Catalunya, d’una opció política clara i sense dubtes que ha de tornar a il·lusionar el poble per l’objectiu de l’1 d’octubre i liderar-cap a la independència. Els nacionalistes andalusos de l’PNA i de l’ANA donarem suport a qualsevol opció en aquest sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!