EL BLOC DE L'ADRIÀ

"Ningú no estima la seva pàtria perquè és gran, sinó perquè és seva". Séneca.

Oficina d’objectes perduts…..

Publicat el 5 d'abril de 2018 per aka61

Fa molts i molts anys, i no recordo el motiu, la mare i jo ens personarem a la que llavors era l’Oficina d’Objectes Perduts. Un edifici antic de la Guardia Urbana de Barcelona, que es trobava entre el Passeig Picasso i el Passeig Pujades. No crec que la nostra recerca fructifiques, perquè no he tornat mai mes. De fet, aquell antic edifici ja ni existeix. Ara aquesta oficina s’anomena Oficina de Troballes de l’Ajuntament de Barcelona i la tenim a la Plaça Carles Pi i Sunyer, 8-10. Un lloc en el que avui podríem trobar de tot i mes, i la gran majoria de coses mai mes seran reclamades pel seu propietari. Us preguntareu, perquè avui parlo d’objectes perduts i de troballes.

Doncs be, diuen a casa, els que des de ben petit em coneixen, que sempre he estat una mica despistat i que sovint m’oblidava les coses –segurament no eren gaire importants- o simplement, perdia les coses.

Amb els anys, els objectes perduts s’han anat consolidant fins el punt que no hi ha dia que no perdi alguna cosa. Això si, normalment mes tard la torno a retrobar. Però el mes important de tot, és donar la sensació al mon de que no ets la millor persona per a deixar com a dipositari d’algun tresor o alguna penyora. Vaja, que sempre he estat donat a perdre coses.

Es per aquest motiu que quan el metge de capçalera, en revisar les analítiques, se’m va adreçar amb aquella veu misteriosa i va deixar allò de: “Adrià estàs perdent les proteïnes per l’orina”. La veritat és que el primer que se’m va passar pel cap, va estar pensar que almenys no era tan dolent. Aquest cop sabia el que perdia: “Les proteïnes”. I sabia com: “per la orina”.

Han estat uns mesos molt intensos. Una lluita contrarellotge. Un pla per a no perdre res pel camí. I recuperar tot allò que, sembla ser, anava perdent pel carrer, pels lavabos públics o per les sales d’espera d’un hospital comarcal. I la veritat, quan agafen els informes els metges i t’expliquen els resultats, no pilles res.

Ostres, mes a mes de les proteïnes, em diuen que em falta Albúmina. Això si que ja és la hòstia. Que em falta?. Però des de quan em falta Albúmina? Potser que m’oblides de recollir-la i la tingui a la taquilla del gimnàs?. Espera, un altre asterisc. Segons un tal Friedewald –al que no tinc el gust de conèixer- diu que tinc molt Colesterol d’LDL. D’una cosa en tinc molta, d’un altre poc i de l’últim, el vaig perdre fa temps i encara el busco.

Per anar acabant, també em sobren Eosinòfils. Ja veig que al final acabaré claudicant i els vendrem pel wallapop. S’ha de ser una família moderna i organitzada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.