Antoni Soy

Eunomia

13 de setembre de 2006
0 comentaris

El Tinell, positiu per a Catalunya.

Ara que està de moda carregar-se el Pacte del Tinell i el govern al que va donar lloc, és l’hora de recordar que el programa del Tinell, impulsat en gran part per Esquerra, i l’obra de govern a que ha donat lloc, mentre Esquerra va ser al govern, han estat bons i positius per a Catalunya.

En aquest període, el govern ha fet lleis importants i ha establert acords i pactes decisius amb els representants de la societat i dels ajuntaments. Així ha estat en l’àmbit social, amb el Pacte Nacional de l’Educació, la llei de Serveis Socials, la llei de prestacions econòmiques, la creació de l’Agència de la dependència, les ajudes als barris, etc.. En l’àmbit econòmic, amb l’Acord estratègic per a la competitivitat, el pla estratègic del turisme, el pla d’internacionalització del COPCA, l’establiment de la Bioregió, el Pla de recerca, etc.. En l’àmbit territorial i ambiental, amb la llei de protecció del litoral, els plans directors territorials, la millora de la xarxa viària, els avenços en el transport públic, etc.. I també en l’àmbit de l’aprofundiment de la democràcia, amb el pla de ciutadania i immigració, el pla de presons, etc..

En el període esmentat es va governar des d’una perspectiva social i nacional a l’hora. Les accions de govern, moltes i importants, han ajudat a millorar les condicions de vida de molta gent. La forma de governar va crear il.lusió en una part important de la ciutadania. Quina diferència amb el govern bipartit posterior que només ha intentat gestionar, com si d’una diputació es tractés, sense massa èxit i sempre depenents de Madrid, els afers del dia a dia.

El proper govern de Catalunya haurà de governar amb un programa social i nacional al mateix temps. Haurà de permetre continuar millorant els serveis a les persones i la productivitat de les nostres empreses i la nostra economia. I haurà d’il.lusionar a la gent, tant perquè millorarà les seves vides com perquè es marcarà un horitzó nacional ambiciòs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!