Sixena: així no !

 

Sembla que des d’un jutjat d’ Osca s’ ha donat ordre de requisar, el  dia 11 de desembre, els denominats béns de Sixena, exposats al Museu de Lleida, i dur-los d’ immediat a Sixena. No entrem en si han de canviar de titularitat i  ser trets del  seu actual emplaçament o no; no és  aquesta la qüestió. La qüestió és la manera com s’actua ara mateix, aprofitant la manca de poder a la Generalitat i que ha estat intervinguda pel govern de Madrid, amb la qual cosa ha perdut tota iniciativa i capacitat d’obrar de “motu proprio”.

Sincerament, això no és ètic i és una actuació igual o pitjor que la hipotètica retenció indeguda que   s’atribueix a les institucions catalanes. Així, en aquestes condicions vergonyoses, amb total impunitat, no és el mode de resoldre cap conflicte; és més, creiem que molts aragonesos, per dignitat, preferirien que de monent els béns no retornessin i, si de cas, calgués litigar, deixar-ho per  més endavant. Així no; així es caure en l’arbitrarietat i la prepotència i combatre un suposat expoli amb un altre, tot fent-se’n còmplice…

J. T.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *