Rackete

Admiració. Escric aquestes paraules embriagat d’admiració per una dona de 31 anys, llicenciada en Ciències del Mar i Doctora per la Universitat de Edge Hill que, malgrat el seu prometedor futur acadèmic i professional, decideix embarcar-se al Sea Watch i fer-se’n capitana per salvar vides en alta mar. Tanmateix, l’admiració envers Carola Rackete va més enllà de la seua integritat moral: l’admire, sobretot, pel seu coratge i la seua valentia. No cal que cerqueu cap definició al diccionari: ser valent és això que fa Rackete: jugar-se la vida amb l’únic objectiu de salvar-ne d’altres condemnades a mort pel cinisme de les democràcies europees. Ser valent és defensar els drets humans fins a les últimes conseqüències i enfrontar-se als poderosos que els volen aixafar. Ser valenta és atracar un vaixell ple de refugiats a Lampedusa sota l’amenaça de passar-se 15 anys a una presó italiana. Valentia pura és no perdre la calma quan t’amenaça greument un feixista perillós i poderós com Salvini -Ministre de l’Interior italià- i contestar-li: “No tinc temps de llegir el que diu Salvini. Les 42 persones que porte a bord em tenen ocupada dia i nit. Són molt frustrants les comunicacions amb governs que no assumeixen cap responsabilitat. A més a més, tinc al meu càrrec 21 persones de la tripulació, que també ho estan passant molt malament pel cansament i l’estrés psicològic al qual estan sotmeses. Per tant, tinc 60 persones de les que m’he de preocupar així que el sr. Salvini hauria de posar-se a la cua”.

Deixeu-se de Batmans i superherois qualssevol: Rackete els ha deixat a l’alçada del betum. Ha fulminat al “villano” Salvini tota sola, sense cap superpoder. O, més ben dit: amb el superpoder que li atorguen la paraula i la dignitat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *