Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Filigranes

48 hores a Brussel·les per feines diverses. M’he acostumat a una rutina en la capital belga i comunitària. Sempre vaig al mateix hotel, molt ben situat en la zona de les institucions europees. Però hi ha trampa. Sempre vaig al mateix hotel, també, perquè està prop de la Llibreria Filigranes. De manera que per més tancat i agobiant que tinga el dia, sempre em resulta fàcil escapar-me allí i carregar novetats.

A Brussel·les hi ha llibreries boníssimes que tots aquests anys m’han servit de molt. M’encanta Tropismes, a la gal·leria de la Reina, per la selecció que fan de temes i autors. Però Filigranes és un altre món -literalment.

És una llibreria molt gran, molt diversa en oferta i que selecciona molt bé els temes que et presenta com a novetats. Hi entres per un passadís que té piles de llibres nous a mà esquerra i no hi ha dia que, només entrant, no me n’emporte dos o tres ja. Després les seccions de política, pensament, periodisme i actualitat són una mina que explore al fons a l’esquerra, sempre amb il·lusió pel que trobaré.

Per acabar-ho de rematar Filigranes té un bar, justet pel que fa a l’oferta, però molt agradable que, sobretot en els dies de fred i pluja, és un refugi bo per a frenar uns minuts i descansar.

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari