Ciència nombres i lletres

Activitats per descobrir la intel·ligència. Divulgació científica i cultural.

L’Enciclopèdia desordenada

Publicat el 15 de novembre de 2018 per Jordi Domènech i Arnau

Cada tant, no tinc més remei que reorganitzar els llibres a mesura que en van entrant de nous. Actualment, a les llibreries de la saleta, hi tinc una divisió de novel·la catalana, una altra de novel·la traduïda, una de poesia, una altra de teatre —mes aviat petita—, assaig polític, assaig de geografia i història, arquitectura i arts plàstiques… Amb excepcions, perquè també hi ha llibres per llegir, volums massa grans que no cabrien al seu lloc natural o alguns agrupats per autors independentment del gènere.

Un dia que organitzava llibres, tot ple de piles en un una taula esperant un nou prestatge

Però en altres habitacions hi tinc prestatges amb moltes més menes de llibres. Per exemple novel·la en espanyol —no separo l’original de la traduïda—, ciència-ficció —que la tinc tota junta—, diccionaris, llibres d’excursionisme i guies comarcals, matemàtiques, astronomia, física, altres ciències, tot això amb na certa separació entre llibres divulgatius i de text.

I les enciclopèdies, històries, geografies i obres o col·leccions similars?

Tampoc no caben a la saleta, les tinc a prestatges a la galeria que mira a l’interior de l’illa de cases. I no fa gaire, també les vaig haver de reorganitzar. En particular la Gran Enciclopèdia Catalana que estava a dos nivells, va quedar en un únic prestatge llarg.

Naturalment que els volums estan col·locats per numeració d’esquerra a dreta, però no me’n vaig poder estar de posar-los momentàniament en una altra posició per fer una foto —de fet van haver de ser dues fotos enganxades que no hi ha prou espai per fer-ho amb un sol dispar—.

La Gran Enciclopèdia Catalana. Desordenada?

La pregunta és: perquè aquest ordre?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.