Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

2 d'octubre de 2014
0 comentaris

Bloomberg i Morgan

daus

En aquesta legislatura i en l’anterior del President Mas, s’ha produït un fet que té una importància gran pel desenvolupament de la qüestió catalana o l’encaix Catalunya-Espanya o el procés, segons com es vulgui denominar simplificadament.

El fet és la internacionalització creixent del problema català. No hi ha cap estat desenvolupat al món que no tingui obert el fitxer català. Les organitzacions internacionals també tenen ja un dossier ben farcit, encara que no ho explicitin.

I les entitats financeres i els think tank més poderosos també els preocupa. Aquestes primeres i les agències relacionades perquè tenen en el seu punt de mira la salut financera del Regne d’Espanya, que creuen en estat de risc i més encara si Catalunya esdevé un Estat.

Ahir es va saber que Bloomberg ha estudiat el cas català i arriba a la conclusió que Espanya no actua amb intel•ligència en parlar obertament d’errors en el seu maneig.

Veig en l’editorial de Bloomberg que l’agència compra íntegrament el plantejament que fa Catalunya en la Consulta del 9N i proposa a Rajoy que el segueixi.

També s’ha sabut que Morgan Stanley ha estudiat la possible independència de Catalunya. En l’anàlisi que fa el seu economista en cap per Europa sota el títol Catalonia Independence, “What If” proposa el Pacte Fiscal, que beneficiaria Catalunya i perjudicaria Espanya.

Bloomberg afina força més que no pas Morgan que, o bé publica un estudi passat de moda o encara està en la pantalla anterior, el Pacte Fiscal, que Rajoy també és va carregar per la seva miopia absoluta, després d’haver atacat amb duresa l’Estatut de Catalunya.Un error més gran encara.

Bloomberg no ha analitzat el pressupost espanyol pel 2015. Si ho hagués fet, afegiria un error més a la llista de Rajoy.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!