Des de la Plana

Josep Usó

29 de juny de 2015
1 comentari

Sorprenent.

El primer ministre grec ha demanat un referèndum per tal que el seu poble decidisca si vol pomplir les condicions de pagament del deute que els imposa la Troika. I de seguida, apareix un cor mediàtic enorme que anuncia poc menys que l’apocalipsi per a Grècia i per als grecs. Però ràpidament es produeix un fet curiós. Resulta que qui primer s’ensorra són les borses. Aquells llocs on uns quants “inversors” decideixen si val o no la pena que una determinada empresa, país o el que siga, s’enfonse en la misèria o no. I tothom titlla d’irresponsable el primer ministre grec, per fer una cosa tan terrible com demanar als seus ciutadans si han de pagar o no. Si, posem per cas, els pensionistes, han de donar la seva paga als creditors que ja fa anys i panys que exigeixen més i més i que mai semblen tindre’n prou. Avui serà allò que sempre es diu, “un dilluns negre”.

D’altra banda, el president de la Comisió Europea Jean Claude Juncker, ha demanat als grecs que voten sí en el referèndum (sí vol dir deixar sous, pensions, sanitat, educació… en mans de les empreses que representen els creditors). `No s’ha estat de dir que considera que el primer ministre grec l’ha traït.

I va i resulta que aquest senyor, no fa tant temps, només l’any passat, es va descobrir que estava implicat en un frau multimilionari a les hisendes públiques europees per part de grans empreses multinacionals. I encara és l’hora que ningú li faça pagar pels seus delictes. Ni tan sols l’han fet fora.

Sembla que la Unió Europea, per guardar ovelles, no en té prou amb usar llops. Directament usa lleons, que mengen més. Per aquest camí, els eurescèptics acabarem rebentant una institució que sembla només útil a uns pocs. Als de sempre.

  1. Hola!, Josep.

    Coincidesc amb la teua valoració de l’assumpte. És la que esperava trobar el dia d’avui i no tanta por als lladres que ens malgovernen a tots els nivells.

    Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!