Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

19 de març de 2007
1 comentari

(Maragall dimissió) El fenomen bloc continua avançant

Al bloc de Saül Gordillo podeu llegir que el proper dijous 22 de març a les set de la tarda a la seu d’Òmnium Cultural de Barcelona es parlarà del fenomen dels blocs en català. Tot i que la blogosfera catalana troba a faltar la hiperactivitat blocaire de Saül Gordillo des que ha començat a dirigir l’Agència Catalana de Notícies, el país continua tenint altres fenòmens. Per això a l’acte hi intervindran Toni Ibáñez, Daniel Solano i Marc Vidal. El mateix Toni Ibáñez fa referència, des del seu bloc, a una conversa amb Vicent Partal sobre els estudiosos del fenomen, al llibre d’Enric Bruguera dins la Col·lecció Vull Saber de la UOC i al bloc d’Enric Gil. Després d’algunes incursions mediàtiques de Saül Gordillo a la ràdio i a la televisió; després de la posada en funcionament de Poliblocs, la blogosfera camina amb la passa ferma cap al ple reconeixement dels altres mitjans de comunicació. Tenim la sort que hi ha gent que treballa des de dalt per construir i prestigiar aquest mitjà. Ara només cal que l’engreixem des de baix, que creem més blocs, que ens coordinem en xarxes com la XBS.

Aquest acte de dijous coincideix amb el que s’ha convocat per reivindicar un aeroport intercontinental al Prat, una mostra més del progressiu rearmament de la societat civil, la qual, juntament amb els mitjans, és una peça clau en el procés sobiranista. A propòsit de l’aeroport val la pena llegir l’entrevista a Ramon Tremosa que publica El Debat o l’article de Xavier Roig a l’Avui, al qual es refereixen des del bloc de Catalunya Empresa Oberta. I a propòsit de Renfe, un fals "cara a cara" sobre el tema entre PSC i CiU com si ERC no hi tingués res a dir (molt malament, Cabré!).

Precisament parlant de mitjans hem començat la setmana amb un enfrontament mediàtic entre Barbeta i Bolaño. No sé si els lectors d’aquest bloc tenen tan present com jo les paraules de Montilla quan va ser entrevistat per Xavier Sala Martín, allò de "tu ets un sectari", però ara les he recordades un cop més amb l’agreujant que ja no estem parlant de candidats i periodistes sinó de caps de secció i de caps d’Oficina. A mi, el Sr. Bolaño encara no m’ha trucat mai. Deu ser que m’estima molt.

Finalment, El Periódico publica un sondeig sobre en què el PP s’acosta al PSOE. Ja saben els lectors què vol dir això: en les properes municipals els protagonistes de la campanya socialista no seran les persones sinó els fantasmes, els que cal foragitar, els del PP. Ho dirà, fins a l’extenuació, PP Zaragoza. I així es fa una campanya a les antípodes de l’autocentrament. Però jo no em cansaré de repetir-ho: si els socialistes volen millorar la seva qualitat de vida política i treure’s de sobre aquesta angoixa antipepera que tan sembla que els turmenta, que s’apuntin a la via sobiranista. En una Catalunya independent podran viure sense que el PP sigui una amenaça.

  1. UN MÓN DE PANTALLES. L'IMPACTE DE LES NOVES TECNOLOGIES 
    EN LA VIDA QUOTIDIANA
    - De la re-presentació a la presència. Conferència
    Xavier Rubert de Ventós, filòsof (UOC)
    Dimarts 20 de març

    - Noves formes d'expressió: del blog al net-art. Taula rodona

    Joan Campàs, especialista en art digital ((UOC)
    Eduard Batlle, periodista d'El Punt i autor del seu propi
    blog personal
    Biel Mesquida, escriptor i conductor del blog
    Plagueta de bord
    Manel Bayo (net-artista i dissenyador del web de l'IGAG)
    Modera: Teresa Ferriz (UOC)

    Dimarts 27 de març

    Organitza: Aula d'Humanitats del Centre Cultural la Mercè
    i Universitat Oberta de Catalunya

    Calendari: dimarts 20 i 27 de març
    Horari: a les 19.30 h
    Inscripció gratuïta: Centre Cultural la Mercè
    (972 223305 / www.ajuntament.gi/ccm)

    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!