14 de desembre de 2012
General
0 comentaris

UNA PROPOSTA PER A RTVV

Un director general que desapareix “a la francesa”, més d’un miler de treballadors amenaçats des de fa dos anys amb un ERO, un PP en descrèdit i atrapat per la llarga ombra de Francisco Camps que durarà anys: Gúrtel, concessió de les TDT, mentides i porqueria a manta i encara no ha eixit tot.
Si el president Fabra no reacciona de manera ràpida i posa més distància d’aquesta herència, serà devorat per la catàstrofe.
Cal paralitzar l’ERO i començar de nou.

En primer lloc lamente profundament el desori en què es troba la nostra radiotelevisió pública, l’angoixa que patixen les persones de la casa des de fa dos anys per l’anunci d’un ERO que mai no s’acaba i que s’ha convertit en una autèntica tortura. Considere gravíssim el procediment “a la francesa” que ha triat el dimitit director general, José López Jaraba, fent gala, una vegada més, de la seua irresponsabilitat i del menyspreu al Consell d’Administració que el va proposar. Resulta molt xocant -per no dir forassenyat o grotesc- que, tres setmanes després d’haver-li concedit poders per a fusionar i liquidar les actuals empreses, presente la dimissió adduint raons personals de les quals no ha explicat res. Com si dir “raons personals” fóra una mena de salconduit per a escapar d’afrontar la pròpia conducta.

En aquest estat de coses, el que més convé és transparència i democràcia. Això vol dir, per començar, que no entenc com és que encara no s’ha convocat un Consell d’Administració. Ja m’imagine que, com sempre, Miquel Domínguez estarà esperant ordres. D’altra banda, sabem de les dificultats i dubtes legals en què es troba el Consell de la Generalitat quant al nou director general. Segons que han anunciat, divendres el Consell nomenarà Alejandro Reig, un killer de conveniència. Segons la llei del 1984, el CA de RTVV l’hauria de proposar al president de la Generalitat. Si no és triat per majoria qualificada, la votació s’hauria de repetir en una sessió posterior. Mentrestant, no està gens clar que tinguera validesa la firma del nou director general. Recordem que hi ha jurisprudència al respecte referida al cas del nomenament de Pedro García, l’exdirector imputat al cas Gürtel per a vergonya de tots els valencians. D’altra banda, aquesta llei està derogada per la del 2012. Bon embolic!

Ara es veu clar que l’ombra de Francisco Camps serà llarga i el cas Gürtel i altres malifetes perseguirà el PP durant anys. Apanyaren el concurs de les TDT –cortesia d’Esteban González Pons– i els han pillat, s’entestaren a perseguir TV3 i han perdut, un ex vicepresident i dos conselleres seran jutjats per corrupció. I la cosa no acaba ací. Potser, senyor president Alberto Fabra, és el moment de marcar molta més distància de l’herència pudenta de Camps. Si no ho fa ràpid, el núvol de femta l’empudegarà.

Crec que hi ha una altra alternativa que podria resoldre el problema que han creat els qui pensaren l’ERO al caliu del patètic ex president. La proposta és clara i senzilla: ordene que es convoque immediatament un CA i que paralitze l’ERO. Aprovat això, cal procedir a l’autodissolució del CA actual i que la nova directora general i els nous consellers, amb tota la legitimitat i amb la Llei 3/2012 de 20 de juliol, assumisquen la responsabilitat en aquesta nova etapa. No hauríem de carregar per més temps amb aquesta llosa cruel contra els treballadors de RTVV, aquest terrible sainet de profund desprestigi per a les institucions valencianes, el Consell d’Administració i la mateixa RTVV. És el moment d’acabar amb el desgavell.

PER QUÈ VAIG VOTAR CONTRA L’ERO A RTVV
16.07.2013 | 2.27
A General
Massacre a RTVV
09.02.2013 | 2.02
A General
Les mentides del diari ABC.
28.04.2013 | 8.14
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.