28 d'abril de 2013
Sense categoria
1 comentari

Les mentides del diari ABC.

El 2 d’abril, l’ABC publicava una peça en què proferia un grapat de mentides i tergiversacions sobre la meua persona. En aquella infecta peça, a més d’usar sistemàticament la qualificació de cantautor per a referir-se a mi, com si dedicar-se a la música fos alguna activitat sospitosa, se m’atribuien falsament algunes activitats que podrien ser delictives i es mentia sobre altres assumptes relatius al meu treball al Consell d’Administració de RTVV.
Després de diverses gestions perquè publicaren la meua rèplica, no s’han dignat ni tan sols a rectificar les greus errades.
Activitat propagandística, extremament mediocre que no mereix el nom de periodisme, allò que fa aquest diari d’extrema dreta al País Valencià.
Tot seguit podeu llegir la rèplica que aquests petards de la informació no han publicat. No cal que em digueu que no perda el temps. No és perdre el temps abocar la crítica sobre qui se l’ha guanyat amb les males pràctiques.

Sobre el cantautor Rafa Xambó i les mentides de l’ABC C. Valenciana

Distingit senyor responsable de l’edició de l’ABC Comunitat Valenciana:

Vaja per endavant que no tinc cap confiança que publiquen aquesta rectificació que els reclame pel que fa a la notícia publicada el dia 2 d’abril de 2013 pel redactor D. M. (D. MARTINEZ JORDA, ALICANTE).   Així apareix signada a l’edició digital que mantenen avui dia 3 en portada i assenyalen com la segona més llegida. Sembla que vulguen aprofitar la meua persona i els seus exabruptes per sumar entrades a l’edició. (La peça que incloc és la del dia següent, lleugerament diferent de la que comente que fou la primera i ha desparegut del web)

El títol, “El cantautor Rafa Xambó, el único “superviviente” en el consejo de RTVV”, destaca, curiosament, la meua condició de músic i autor de cançons, i ignora del meu currículum allò que té més relació amb el fet de ser conseller de RTVV, és a dir, doctor en sociologia de la comunicació, professor de periodisme a la Universitat de València, investigador invitat al Glasgow University Media Group (2008 i 2009), i autor de llibres i articles acadèmics sobre mitjans de comunicació. Pel to de l’article, qui l’ha escrit sembla que pense que dir-me cantautor és una manera de desqualificar-me; actitud típica de la gent de dreta respecte als artistes, especialment els músics.  Cinc paràgrafs té la peça i tres comencen amb “el cantautor”. A la Facultat aquesta peça no trauria bona nota, per dir-ho suament.

Al subtítol se m’atribueix que “se ha desgañitado exigiendo renovación en el ente”. El que he exigit en tot moment ha sigut transparència i democràcia front al despropòsit econòmic -1.500 milions d’euros de dèficit- i les ocultacions i mentides del DG José López Jaraba, anteriorment responsable de l’edició valenciana de l’ABC. Quina casualitat!

Si sóc al nou Consell d’Administració de RTVV és, a més dels mèrits i el suport de Compromís, perquè dels anteriors sóc l’únic que reuneix els requisits de la nova llei. La resta de consellers tenien càrrecs polítics o no tenien la qualificació exigida o les dos coses.  Per cert, s’han preguntat quants anys portava Miquel Domínguez o Luchi Esteban al Consell d’Administració? En qualsevol cas, com a periodistes, haurien de saber que “desgañitado” es més propi d’un article d’opinió que d’una notícia. Per cert, DOCV vol dir Diari Oficial de la CV, no Document Oficial.

Assumisc sense cap problema i com a càrrec públic que els mitjans avaluen i critiquen el meu treball com consideren que ho han de fer i des de l’òptica de la seua línia editorial. En aquest sentit, no li hauria escrit per res del que he dit fins ara. Poden fer el periodisme tan mediocre i manipulador com  vulguen. El que no poden fer és mentir atribuint-me una acció que podria ser fins i tot delictiva. Vaig facilitar al jutge l’adreça actual de l’exdirector general José López Jaraba. NO LA VAIG DIFONDRE A TRAVÉS DE LES XARXES SOCIALS, com m’acusa el seu redactor sense cap prova. No trobarà a Internet, i menys posat per mi, l’adreça de Jaraba. No sé com s’atreveix a dir que era falsa. Com ho pot saber? Li ho va dir el jutge? No m’ho crec. Pura invenció sense cap rigor periodístic.

Per cert, supose que ja haurà comprovat la falsedat de l’afirmació sobre el mòbil. Hi ha un grapat de notícies a la xarxa que informen del fet que vaig tornar la Blackberry sense ni obrir la caixa. Per cert, l’únic conseller que la va tornar.

Pregue que no es limite a contestar aquest escrit parafrasejant al seu gust per inventar una falsa polèmica. O el publica o no el publica. Em reserve, en qualsevol cas, les accions legals que considere oportunes quant a les falsedats que se m’atribueixen.

Ben cordialment

Rafael Xambó

Conseller de RTVV a proposta de Compromís


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. les llumeneres de Las Provincias (ocupades) van “refregir” la mamada ejaculada pel seu GERMÀ gran, l’ABC ,amb el mateix to insultant.
    VOCENTO…vaig aribar a dir-los que què pensaven fer els ajuntalletres provincians quan els amosde Madriz baixen la persiana i amb quines cares demanarien ajut als seus col·legues de RTVV.

    Véne temps fenomenals…gràcies a la vostra perseverança. I en Gómez Llopart, què en diu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.