Viníssim

bloc de vins

26 de setembre de 2011
5 comentaris

Punt i Apart a la Vinyeta

Vi: Punt i  Apart 2009, Celler la Vinyeta


DO:
Empordà


Raïm:
Cabernet Sauvignon i carinyena.

Elaboració: vi negre amb un envelliment de 13 mesos en una bóta de qualitats excessives. 

Grau:
14.5º


Preu:
10.5€


Tast:
color roig intens i cobert de capa, ja t’avisa; nas amb cacaus i torrats, i notes més dolces de fruita al forn; estructura, taní rodó, masses notes d’un bon roure, cafès i xocolata,  i una bona dosi de fruita. Per tant, bon raïm no del tot fet malbé. Un tros de vi, que podria haver estat molt més.  


Glopets:
del Celler la Vinyeta m’agradava tot, el trobava un renovador i un innovador dins la DO Empordà. Els seus Heus, blanc i negre, el Llavors, vi valent i singular, la seva aposta per unes garnatxes i carinyenes velles. La seva original web, les etiquetes.

I mira que feia temps que li anava al darrera al Punt i Apart, Vi del Centenari de la Costa Brava fa un parell o tres d’anys. LA producció era tan curta que se’ls va acabar i em sembla que van anomenar Vi del Centenari un altre del Celler Arché Pagès.

Tot plegat, per trobar-me amb un vi carregat de cabernet -he llegit algunes declaracions un xic confuses del propietari del celler sobre quines són varietats amb les que cal treballar, veient alguns cupatges a voltes sembla aprofita tot el que planto- i una molt bona fusta excessiva.

El que és collonut és que el raïm és bo, i mira que trobar criances a l’Empordà amb notes  de fruita interessants, costa molt -Mas Estela, Terra Remota, i …-

No sabia que el Punt i Apart volgués marca tantes diferències amb els seus companys de celler, el Llavors passa de la fusta allò més.

És un molt bon vi, fet a partir d’un concepte erroni.
Deu ser que estic passant un moment conceptual. Però el disseny d’aquest vi com a cap de llista d’un celler de l’Empordà  no em val.

També us haig de dir que em moro de ganes de tastar el seu Mig i Mig, 50% Marselan i 50% Garnatxa Roja, deu ser pel bon record que tinc del Pedradura.

Per tant deixarem el Punt i Apart en un punt i seguit, emplenarem la copa, que el vi paga la pena, clavarem el nas, olorarem fort, xarruparem llarg i ens delirem.

Salut,

  1. Hola Nani,
    temps enrere et vaig fer un comentari sobre aquest celler.
    a mi m’encanta, el vaig descobrir a una fira de St Martí d’Empúries (estiuejo a l’escala) i me’n vaig enamorar, fins al punt que el nom del celler La vinyeta, m’ha inspirat a posar el nom de la meva filla Vinyet!

    aquest estiu he provat el mig mig, l’he trobat de miracle, molta graduació i deixar-lo airejar molt, meridat amb carn, boníssim! 
    salut

  2. Hola Nani, gràcies pels comentaris; també per les crítiques! :), sempre ens ajuden a millorar. Voldira aprofitar aquest missatge per a convidar-vos a visitar el nostre celler i mostrar-vos què s’amaga darrera La Vinyeta. També podrem tastar alguenes novetats que veuran la llum en els propers mesos. 

    Voldria agrair-te el bloc que em sembla molt interessant. Una abraçada i bones festes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!