Vi: Punt i Apart 2009, Celler la Vinyeta
DO: Empordà
Raïm: Cabernet Sauvignon i carinyena.
Elaboració: vi negre amb un envelliment de 13 mesos en una bóta de qualitats excessives.
Grau: 14.5º
Preu:10.5€
Tast: color roig intens i cobert de capa, ja t’avisa; nas amb cacaus i torrats, i notes més dolces de fruita al forn; estructura, taní rodó, masses notes d’un bon roure, cafès i xocolata, i una bona dosi de fruita. Per tant, bon raïm no del tot fet malbé. Un tros de vi, que podria haver estat molt més.
Glopets: del Celler la Vinyeta m’agradava tot, el trobava un renovador i un innovador dins la DO Empordà. Els seus Heus, blanc i negre, el Llavors, vi valent i singular, la seva aposta per unes garnatxes i carinyenes velles. La seva original web, les etiquetes.
I mira que feia temps que li anava al darrera al Punt i Apart, Vi del Centenari de la Costa Brava fa un parell o tres d’anys. LA producció era tan curta que se’ls va acabar i em sembla que van anomenar Vi del Centenari un altre del Celler Arché Pagès.
Tot plegat, per trobar-me amb un vi carregat de cabernet -he llegit algunes declaracions un xic confuses del propietari del celler sobre quines són varietats amb les que cal treballar, veient alguns cupatges a voltes sembla aprofita tot el que planto- i una molt bona fusta excessiva.
El que és collonut és que el raïm és bo, i mira que trobar criances a l’Empordà amb notes de fruita interessants, costa molt -Mas Estela, Terra Remota, i …-
No sabia que el Punt i Apart volgués marca tantes diferències amb els seus companys de celler, el Llavors passa de la fusta allò més.
És un molt bon vi, fet a partir d’un concepte erroni.
Deu ser que estic passant un moment conceptual. Però el disseny d’aquest vi com a cap de llista d’un celler de l’Empordà no em val.
També us haig de dir que em moro de ganes de tastar el seu Mig i Mig, 50% Marselan i 50% Garnatxa Roja, deu ser pel bon record que tinc del Pedradura.
Per tant deixarem el Punt i Apart en un punt i seguit, emplenarem la copa, que el vi paga la pena, clavarem el nas, olorarem fort, xarruparem llarg i ens delirem.
Salut,
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Hola Nani,
temps enrere et vaig fer un comentari sobre aquest celler.
a mi m’encanta, el vaig descobrir a una fira de St Martí d’Empúries (estiuejo a l’escala) i me’n vaig enamorar, fins al punt que el nom del celler La vinyeta, m’ha inspirat a posar el nom de la meva filla Vinyet!
aquest estiu he provat el mig mig, l’he trobat de miracle, molta graduació i deixar-lo airejar molt, meridat amb carn, boníssim!
salut
Voldria agrair-te el bloc que em sembla molt interessant. Una abraçada i bones festes!