Poesia i música als peus de la Torre de Piles

En arribar el primer dissabte d’agost la Plaça de la Torre, del saforenc poble de Piles, s’ompli de públic a vessar. I és que el Recital de Poesia i Música, organitzat per l’editor i escriptor Manel Arcos, ha acabat esdevenint una de les activitats culturals estiuenques més reeixides i consolidades de la Safor.
Efectivament, anit a les deu en punt Arcos, i després de desvetllar-nos el nom de l’escriptor que ha guanyat el I Premi de Poesia “Torre de Piles” 2018, el poeta de Falset Raimond Aguiló amb el poemari “Brooklyn, potser”, encetà aquest V Recital donant pas a la Rondalla Agredolç, que ens interpretà “El bolero de Guadassuar” i “La malaguenya de Barxeta”. El recitar tingué tres parts ben diferenciades. En la primera es recitaren poemes de poetes contemporanis en la nostra llengua com Josep Maria Sala-Valldaura, Salvador Jàfer, Josep Manel Vidal, Tomàs L, Josep Luís Roig, Jordi Valls, Marc Freixas… El cantautor Àlvar Carpi tancà aquest bloc posant música a dos poemes de Manel Marí, poeta nascut a Eivissa i estretament lligat a la ciutat de València, que malauradament traspassà aquest mateix any. Ens cantà, com deia, “Cançó d’amor de fora del bar” i “Tornada de blues”. En la segona part es recitaren poemes en castellà de Mario Benedetti, Claribel Alegria, Ana Rossetti, Andrés Trapiello, Raquel Lanseros, Fernando Valverde… Tot seguit el cantautor Carles Enguix ens interpretà “Se’n va anar” i a cappella “La casa del sol naixent”. La darrera part del recital estigué dedicada a les nostres poetesses: Teresa Pascual, Pepa Úbeda, Lali Ribera, Maria Rosa Sabater, Joana Franco, Susanna Lliberós, Sandra Domínguez, Isabel Garcia Canet, Alba Fluixà…I novament la Rondalla Agredolç, i per tancar el recital, ens interpretà “El vetlatori de Tavernes” i una cançó d’estil, “Per la de l’u”.
Un anys més, l’editor i activista cultural Manel Arcos, ha aconseguit aplegar a un total de 32 recitadors que han posat veu als nostres poetes. Benvinguts aquesta mena de recitals que posen en valor i dignifiquen la nostra cultura. Activitats com aquestes haurien de comptar amb més suport institucional per part d’ajuntaments, diputacions, Conselleria de Cultura, AVL, À Punt…. Les nostres institucions tenen l’obligació d’estar sempre al costat d’aquelles entitats que fomenten la nostra cultura, per tal d’esperonar-les, ajudar-les econòmicament, promocionar-les… Llarga vida a aquest Recital de Poesia Torre de Piles que cada estiu ens aplega als peus d’aquesta torre.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *