Amb el Bloc a Can Alcover

Deixa un comentari

Passe el dissabte a Palma debatent amb la gent del Bloc per Mallorca que m’han convidat a discutir amb gent del seu partit i amb un munt de professionals mallorquins sobre el futur dels mitjans públics de les Illes Balears.

El debat el fan a Can Alcover i em sorprèn molt agradablement per la franquesa i l’atreviment. No és gens normal, per desgràcia, que un partit sotmeta la seua actuació a l’escrutini dels qui la reben. En aquest cas no només ho fa sinó que accepta dialogar en públic sobre problemes francament delicats. Amb en Biel Barceló, en Pere Sampol i altres donant la cara davant dels treballadors dels mitjans públics, de les productores o del sindicat de periodistes. Un exercici realment destacable.

A mi em demanen que els parle de com hauríem d’estructurar un sistema públic de televisió en català en el futur immediat i els explique una proposta que fa temps que vinc plantejant. Crec que hem d’organitzar el futur del català a la televisió a través de cercles concèntrics:

1- TDT. Imprescindible que a nivell local hi haja tantes televisions en català com siga possible. I hauríem d’aconseguir que, com a mínim, a tot el país es pogués veure un o dos canals de TV3, Canal9-Punt2 i IB3. Més un canal cultural conjunt que podria fer l’Institut Ramon Llull. També hauríem d’exigir la creació d’un canal conjunt de TVE en català que emetera per tot l’estat. Per tant, com a mínim, cada telespectador del nostre país tindria en el servei universal un mínim de cinc cadenes en la llengua del país.

2- Plataformes digitals. Són molt importants i no hi ha res. Aconseguir que com a mínim ONO i Imagenia tinguen una graella de 10 o 20 cadenes en català, entre les quals locals com TeleMallorca, Andorra Televisió o Gandia Televisió, privades com TD8, Infotelevisió o Canal Català (i ja faríem una VilaWeb TV…), temàtiques com Barça TV o el futurs canals infantils i d’esports de TV3, els de 24 hores de notícies de TV3 i Canal9 etcètera.

3 – Televisió per internet. Cal fer una gran aporta per a què molta gent puge continguts en vídeo a la xarxa. Cal aconseguir un YouTube.cat i una presència clara del català a l’iTunes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 1 de març de 2009 per vicent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.