Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 d'agost de 2011
0 comentaris

Venècia 2011 · Competició: “Quan la nit”, de Cristina Comencini

Quan la nit (Quando la notte | When The Night)

Una filosofia en la descoberta de la sexualitat i els afectes, a partir del passat per explicar una història del present: així podríem definir la filmografia de Cristina Comencini, directora de cinema i notable guionista, que ha sabut rebuscar al bagul de l’ànima dels seus personatges, fent-ne reeixir el desenvolupament emocional i explicant-ho amb un talent visionari. D’aquesta manera, Fabio Secchi Frau ens presenta Cristina Comencini, que als 58 anys d’edat i malgrat la seva ja dilatada trajectòria, encara identifiquem sovint com la filla de Luigi Comencini. En efecte, el passat té garratibat el present de Manfred, el protagonista masculí de Quan la nit, i l’argument és una història de secrets amagats, descoberta de sentiments… Per cert, basat en la novel·la homònima escrita per la mateixa cineasta (que atresora també una trajectòria com a autora literària).

Quan la nit (Quando la notte | When The Night)

Director Cristina Comencini. Guió Cristina Comencini i Doriana Leondeff, basat en la novel·la Quando la notte, de Cristina Comencini (Feltrinelli, ed.). Producció Cattleya (Roma, Itàlia). Coproducció Rai Cinema (Roma, Itàlia), Film Investimenti Piemonte (Torí, Itàlia). Durada 1h56.

Repartiment Claudia Pandolfi (Marina), Filippo Timi (Manfred), Michela Cescon (Bianca), Thomas Trabacchi (Albert), Denis Fasolo (Stefan), Manuela Mandracchia (Luna), Franco Trevisi (Gustav) .

Sinopsi A muntanya, un home i una dona es coneixen. En Manfred (Filippo Timi) és un guia de les Dolomites, tancat i desagradable, a qui la dona i el fill han abandonat. La Marina (Claudia Pandolfi) és una mare jove que mira de pujar el seu fill Marco tan bé com pot (viu la maternitat problemàticament) i, amb el menut, passa una temporada de vacances en aquell poblet. Una nit, en passa alguna a l’apartament on s’estan Marina i Marco. En Manfred hi intervé i du el nen a l’hospital, ferit. Però, des d’aquell moment, aquest guia segueix la pista d’una veritat inconfessable que la Marina ha amagat a tothom, fins i tot al marit. I ella intuirà el secret familiar que és a l’arrel de l’odi de Manfred envers les dones, totes les dones. Amb una ràbia i un delit com mai no havien experimentat, tots dos descobreixen el lligam potent que els uneix i que no aconsegueixen ni controlar ni viure’l. Al cap de quinze anys, un hivern la Marina torna al refugi per a trobar Manfred.

Vídeos [Comencini presenta el llibre (it)] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Mostra de Venècia 2011 [Competició: Quan la nit (it / ang)]  Premis Mostra de Venècia 2011 [x]


Articles en aquest blog [x] Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari]


Més informació [MyMovies (it)] [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [Sensacine (esp)]

Vendes internacionals [Celluloid Dreams] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [01]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO ©C. Iannone Claudia Pandolfi i Filippo Timi, a Quan la nit, de Cristina Comencini

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!