Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de maig de 2010
0 comentaris

Setmana de la Crítica – Canes 2010: “Sandcastle”, de Boo Junfeng

Sandcastle (Sandcastle)

Director
 Boo Junfeng (Singapur, 04.12.1983). Productors exec. Eric Khoo, James Toh, Michael J. Werner, Nekelle Driessen. Producció Zhao Wei FilmsDurada 1h30.

Intèrprets
 Joshua Tan, Elena Chia, Bobbi Chen, NG Jing Jing, Samuel Chong

Sinopsi
La història iniciàtica de Xiang En (Joshua Tan), que als 18 anys descobreix que el seu pare fou líder estudiantil de les mobilitzacions que van sacsejar Singapur al moment de la Independència. La família, però, prefereix oblidar-ho i el noi ha de bregar per saber la veritat abans que el temps ho esborri tot.

49a Setmana de la Crítica – Canes 2010
[Sandcastle (fr / ang)]  Premis a la Setmana de la Crítica [x]

Webs oficials [x]

Nota Aspira a la Càmera d’Or. Nota El director ha estudiat cinema a Singapur i Barcelona. Acabat el servei militar, els ha continuat a Lasalle College of the Arts, llicenciant-s’hi amb el curtmetratge Tanjong Rhu, presentat a Berlín 2009. Tanmateix, des de 2005, s’ha prodigat al camp dels seus curtmetratges, començant per Un retrato de família (2005) i seguint amb  Stranger (2005), The Changi Murals (2006), Katong Fugue (2007), Keluar Baris (2008), Lucky 7 -un episodi- (2008) i el ja esmentat Tanjong Rhu (2009). Sovint, els seus films toquen temàtiques com l’alienació, amor, sexualitat… Ha declarat: Les pel lícules de Hou Hsiao Hsien i Edward Yang m’han inspirat molt. Vaig assistir a l’Acadèmia de Cinema Asiàtic el 2005, quan Hou Hsiao Hsien n’era el degà i en vaig aprendre molt, d’ell. Nota El paper protagonista l’interpreta un no-actor, Joshua Tan, baixista de The Fire Fight, una banda de Singapur; el rol de la mare, en canvi, recau en Elena Chia, una veteraníssima actriu de teatre i TV.

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)]

Vendes internacionals [Fortissimo] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

FOTO Sandcastle, de Boo Junfeng

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!