Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 de maig de 2016
0 comentaris

Revista de premsa (Canes 2016): “Batxillerat”, de Cristian Mungiu

Revista de premsa en català sobre Batxillerat, de Cristian Mungiu, projectada en Competició al Festival de Canes:

Xavi Serra (Crònica de Canes del 20.05.2016, Ara): (..) el film retrata una societat romanesa coberta per una teranyina de culpa, i contraposa el somriure forçat de la generació més jove a la derrota assumida dels pares. Conte moral auster i implacable (..)

Nando Salvà (Crònica de Canes del 20.05.2016, Xavier Dolan i Cristian Mungiu: la nit i el dia, El Periódico): (..) teixeix una complexíssima xarxa de dilemes morals a partir del retrat d’un pare obsessionat amb la idea que la seva filla obtingui una beca d’estudis (..) Mungiu retrata una societat romanesa arrossegada per la corrupció i el nepotisme endèmics. I ho fa amb una precisió i una sobrietat sorprenents i amb el desinterès per jutjar-ho (..) No descartem que li arribi la segona Palma d’Or.

Salvador Llopart (Crònica de Canes del 20.05.2016, Decepció a Canes amb Xavier Dolan i Cristian Mungiu, La Vanguardia): (..) resulta insulsa (..) Els elements del cinema de Mungiu són allà, algun dels seus actors inclòs. Però el resultat és fred. Amb la poesia estèril d’un full de reclamacions.

Vicenç Batalla (Crònica de Canes del 19.05.2016, El Món): (..) un bon film que manté la marca de Mungiu de retratar personatges i situacions personals del seu país a través de diàlegs que van i vénen i una trama realista que s’embolica a mesura que avança (..)

FOTO: Batxillerat, de C. Mungiu. Gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!