Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de març de 2010
0 comentaris

Ramon Girona presenta el seu llibre “Why We Fight de Frank Capra. El cinema al servei de la causa aliada” a la Llibreria 22, de Girona

Dimecres, 17 de març, a les 8 del vespre, Ramon Girona presenta a la Llibreria 22, de Girona, el seu llibre Why We Fight de Frank Capra. El cinema al servei de la causa aliada, editat per Filmoteca de València, dins de la seva col·lecció “Documentos”.

Ramon Girona (..) professor de narrativa audiovisual de la Universitat de Girona, va documentar-se per conformar una tesi basada en la seva sèrie documental “Why we fight” (1942-1945), composta de set pel·lícules de propaganda de guerra. Un vast i impecable treball que tres anys després se li ha reconegut encara més en publicar-se en la prestigiosa col·lecció Documentos, d’Ediciones de la Filmoteca, de València. No totes les tesis es publiquen i la seva, a més, s’ha editat sense canviar-ne ni una coma, i en el català original amb què va ser escrita. Bé, només s’ha ajustat el títol, que ara és Why we fight de Frank Capra. El cinema al servei de la causa aliada. Així començava Jordi Camps i Linnell l’article Frank Capra, de tesi a llibre amb què el diari El Punt informava el 7 de febrer de 2010 de la publicació d’aquesta obra que, a la ciutat de Girona es presenta públicament dimecres.

Amb Guillem Terribas exercint d’amfitrió, l’acte de presentació comptarà amb la presència dels professors Jordi Xifra i Àngel Quintana, que hi intervindran.

El llibre

Why we fight de Frank Capra. El cinema al servei de la causa aliada. Autor Ramon Girona. Editorial Edicions de la Filmoteca (Institut Valencià de Cinematografia). Any d’edició 2009. Col·lecció Documentos (núm. 14). ISBN 978-84-482-5363-9.

Frank Capra, a IMDB

[Frank Capra a IMDB]

FOTO Ramon Girona, a l’entrada del Cinema Truffaut, de Girona, amb el seu llibre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!