Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de maig de 2012
0 comentaris

Els premis de la Setmana de la Crítica de Canes 2012

La Setmana de la Crítica té l’honor cada any d’inaugurar el capítol de premis de Canes. Els diversos jurats dels guardons oficials d’aquesta veterana secció paral·lela van proclamar (ja) ahir els seus respectius palmarès.

Recordem que la immensa majoria dels films de la Setmana són primeres pel·lícules i, per aquest motiu, opten també a la Càmera d’Or, el jurat de la qual no es pronunciarà fins diumenge.

Fem doncs un cop d’ull als guardons estrictament de la Setmana de la Crítica de Canes 2012

Premis als llargmetratges.

Grand Prix Nespresso de la Setmana de la Crítica Canes 2012.

Aquí i allà (Aquí y allá), d’ Antonio MÉNDEZ ESPARZA. Coproducció hispano-nord-americana-mexicana. Amb Teresa Ramírez Aguirre, Pedro De los Santos Juárez, Lorena Guadalupe Pantaleón Vázquez. El retorn d’un emigrat al seu poble mexicà fa evident l’esquinçament que, en les famílies, provoca el fet d’emigrar, i la gent es deleix per travessar la frontera. Opera prima del madrileny, format als EUA, Antonio Méndez Esparza. Durada: 1h50.

Prix Révélation France 4.

L’última ambulància de Sofia (Poslednata Lineika na Sofia | Sofia’s Last Ambulance) d’ Ilian METEV. Coproducció germano-hongareso-búlgara. Amb Krassimir Yordanov, Mila Mikhailova, Plamen Slavkov. L’activitat quotidiana d’un equip de serveis mèdics d’urgències a través del xofer, l’infermera i el metge, a Sofia (Bulgària), que disposa només de 13 ambulàncies per a  2 milions de persones. Opera prima d’Ilian Metev. Durada: 1h15.

Prix SACD.

Els veïns de Déu (Les Voisins de Dieu | God’s Neighbors), de Meni YAESH. Coproducció israeliano-francesa. Amb Roy Assaf, Gal Friedman, Itzik Golan. Tres joves jueus i més aviat violents s’han autodesignat vigilants de la llei religiosa al barri; però un s’enamora… Opera prima de Meni Yaesh. Durada: 1h38.

Suport ACID/CCAS a la distribució.

Els salvatges (Los Salvajes), d’ Alejandro FADEL. Producció argentina. Amb  Leonel Arancibia, Roberto Cowal, Sofía Brito, Martín Cotari, César Roldan. Cinc adolescents fugen d’un centre de menors. Cacen per menjar, roben, es droguen, es renten pels rius, es barallen, fan l’amor… Opera prima de l’argentí Alejandro Fadel, guionista de Pablo Trapero. Durada: 2h10.

Premis als curtmetratges.

Prix Découverte Nikon.

Un dimanche matin, de Damien MANIVEL. Producció francesa. Durada: 18′.

amb Menció Especial a:

O Duplo (O Duplo | Doppelgänger), de Juliana ROJAS. Producció brasilera. Durada: 25’30”.

Prix Canal+.

Circle Line, de Shin SUWON. Producció sud-coreana. Durada: 26′.

Rails d’Or.

Grand Rail d’Or (a un llargmetratge),

Enllà de les parets (Hors les murs | Beyond the Walls), de David LAMBERT. Coproducció quebequesa-franco-belga. Amb Guillaume Gouix, Matila Malliarakis, David Salles. Història d’amor a primera vista entre dos homes, que es converteix en rutina quotidiana. La promesa era d’amor etern; però la presó els separa i ja res podrà tornar a ser igual.  Opera prima de David Lambert. Durada: 1h38.

Petit Rail d’Or (a un curtmetratge),

Ce n’est pas un film de cow-boys, de Benjamin PARENT. Producció francesa. Durada: 12′.

***

FOTO Aquí i allà, d’Antonio Méndez Esparza

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!