Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de gener de 2009
0 comentaris

Canes 2009: Isabelle Huppert en presidirà el jurat

L’actriu francesa Isabelle Huppert serà la presidenta del Jurat de la 62a edició del Festival de Canes, que tindrà lloc del 13 al 24 de maig de 2009.

Seguint una llei no escrita, un costum que es manté prou des de fa anys i panys, s’alterna aquesta presidència entre cineastes nord-americans, un any, i europeus, l’altre, amb permís del xinès Wong Kar-wai, que n’ha estat una recent excepció que confirma la regla. Així, després que Sean Penn en fos el 2008, enguany corresponia a una personalitat d’aquest cantó de l’Atlàntic i la persona escollida -i que ho ha acceptat de bon grat, segons que ha manifestat- és no pas una directora, sinó una actriu: la francesa Isabelle Huppert. 

Fort és el vincle entre Huppert i el Festival de Canes. Com a actriu, hi ha participat en disset ocasions, en dues de les quals ha guanyat el premi d’interpretació femenina (el 2001, per La pianista, de Michael Haneke, i el 1978, per Violete Nozière, de Claude Chabrol). El 1984 ja fou membre del jurat de Canes i, a més, si també hi sumem les vegades que ha corregut per la Croisette, ja sigui per presidir col·loquis, exercir de presentadora de les gales d’inauguració o cloenda o per lliurar la Palma d’Or, pugen fins a vint-i-cinc, les ocasions que ha estat present al certamen.

Isabelle Huppert, a més, encarna com poques la defensa activa del cinema d’autor que el Festival de Canes reivindica des de fa dècades, mal l’embolcalli amb la faramalla del glamour i l'”star system”. La seva elecció com a presidenta de Jurat de la secció competitiva esdevé doncs una molt bona notícia, sobretot per als que també som partidaris del cinema d’autor, oimés després que l’any passat l’opció Sean Penn ho esbiaixés tot plegat cap a les pel·lícules “militants”.

De totes maneres, no tot és cosa de la presidència del jurat. En primer lloc, ja veurem si Thierry Fremaux posa a la consideració d’Isabelle Huppert i el seu equip, una programació amb gaire cinema d’autor que valgui la pena. I, per altra banda, ja veurem amb qui acaben conformant la resta del jurat… 

Més informació del Festival de Canes sobre la flamant presidenta: [Isabelle Huppert (fr)] [Isabelle Huppert (ang)]

FOTO Isabelle Huppert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!