Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de gener de 2007
0 comentaris

A Catalunya, torna “El documental del mes” (en VOSC)

El 18 de gener 2007 es reprèn la iniciativa "El documental del mes", amb la projecció de Babooska, de Tizza Covi i Rainer Frimmel, al Verdi Park de Barcelona.

Fins a un total de 15 sales catalanes (a Barcelona, Girona, Sant Boi de Llobregat, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei, Esparreguera, Banyoles, Sant Just Desvern, Tàrrega, Canet de Mar, Corbera de Llobregat, Esterri d’Àneu) comparteixen amb més de 100 ciutats europees , el primer dijous de cada mes, l’estrena simultània d’un documental. Això significa un total de 12 documentals l’any. I és Paral·lel40 qui ho organitza, en el marc del Projecte CinemaNet Europe. A Catalunya, aquests documentals es projecten en versió original subtitulada en català (VOSC).

Pel que fa al Cinema Verdi Park, de Barcelona, aquest 2007 la iniciativa s’escampa als quatre dijous de cada mes, de manera que el primer i segon dijous, s’hi projectarà l’estrena d’aquell mes, i el tercer i quart dijous, s’hi repescarà un dels documentals d’èxit ja projectats l’any anterior.

Accedim al web del "Documental del mes", clicant aquí: El documental del mes

De què va Babooska? (Per seguir, cal que aneu a "Vull llegir la resta de l’article")

La sinopsi  ens explica que:

Babooska segueix, al llarg de tot un any, la noia artista que dóna nom al film. Treballa en un circ ambulant, amb la seva família, i la pel·lícula ens en documenta l’odissea per pobles i ciutats llunyanes, amb una mirada al que hi ha rere l’escenari, en aquest microcosmos que viu al marge de la societat -una mirada que vol anar més enllà dels estereotips, sense comentaris ni veu en off-. Tanmateix, amb humor i malenconia, no es limita a descriure’ns la vida dels nòmades d’avui en dia -amb el seu estil de vida en vies d’extinció-, s’interessa per aquests éssers humans en moviment perpetu, entre un passat gloriós i un futur incert, entre el dubte i l’esperança que la vida sigui sempre com una carpa de circ: "plena de vitalitat, alegre i entranyable"

Més informació a: El documental del mes / Baboosska

Nota (27.01.2007): Pere Meroño en parla al seu bloc, en aquest article: Babooska / Pere Meroño

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!