Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 de juliol de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 22 de juliol de 2007, dg

El director Josep Maria Forn i l’èxit de públic de la seva pel·lícula El coronel Macià s’han convertit en protagonistes de l’actualitat mediàtico-cinematogràfica a casa nostra, en una jornada en què també es parla de l’estrena de La influencia, de Pedro Aguilera, i de qüestions de fons, com el dèficit de sales que projectin cinema en versió original o la mena de ciutats que fem i venem (i veiem) a través de la gran pantalla. El rodatge de la quarta part d’ Indiana Jones i el secret de l’èxit d’ M.N. Shyamalan hi posen la resta.

Els enllaços amb els articles de l’actualitat cinematogràfica a casa nostra i les seves referències, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: imatge de la pel·lícula El coronel Macià

ACTUALITAT

L’èxit de públic d”El coronel Macià’, estrenat ciutat a ciutat, i la digitalització creixent plantegen alternatives a la comercialització tradicional, controlada per les ‘majors’: així encapçala Bernat Salvà l’ article "Redistribució del cinema" que publica l’Avui.

‘La influencia’, un retrat sobre l’aïllament social. Notícia de l’estrena de La influencia, de Pedro Aguilera, a l’ Avui.

DE FONS

Hugo Chávez i la xarxa pública de cinemes. Àngel Quintana, en l’espai "Els miralls de la ficció" del diari El Punt, reflexiona sobre el fet que: A Veneçuela, Hugo Chávez ha decidit crear filmoteques a totes les capitals i promoure cinemes públics en totes les ciutats. En canvi, a l’Estat espanyol l’existència de sales en què es projectin films en versió original és ridícula.

Quina mena de ciutats fem? L’escriptor Víctor Batallé en parla, en un article d’opinió al diari El Punt: el gest de portar Woody Allen per fer una «pel·lícula aparador», a Barcelona, té molt de visual. Aleshores m’he preguntat què es fa per a la «real» ciutat de Woody Allen (..)

El secret de Shyamalan. Albert Espinosa juga amb el delit pel secret, a partir del que M.N. Shyamalan va explicar com a el secret del seu èxit amb El sisè sentit, a El Periódico. "De fons", no en té gaire aquest article, però l’autor no deixa d’expressar-hi la seva "opinió" favorable al secret.

REFERÈNCIES SENSE ENLLAÇ

A Presència, Imma Merino entrevista a Josep Maria Forn. Quatre planes completíssimes i una peça sobre aquest home que a prop dels vuitanta anys es manté vigorós en pleníssima forma.

Al Dominical del Diari de Girona, Pep Prieto parla d’ "Un heroi jove per sempre", en referència a Indiana Jones, les noves aventures del qual es roden prescindint dels efectes digitals, amb els trucatges de tota la vida en les escenes d’acció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!