Canes 2015: Rumors I (I-Kh)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (I-Kh).

My Friendly Villains (나의 절친 악당들).  Direcció: IM Sang-soo. Producció sud-coreana. Repartiment: Ryoo Seung-Bum  (Ji-Noo),  Koh Joon-Hee (Na-Mi), Ryoo Hyoun-Kyoung (Jung-Sook), Samuel Okyere (Yakuboo), Yang Ik-June (Eumbooki, cap dels gàngsters), Kim Eung-Soo (In-Soo), Jung Won-Joong (Sang-Ho, subordinat del president), Kim Ju-Hyeok (el president). Sinopsi: Al lloc on hi ha hagut un accident de cotxe, Ji-Noo, Na-Mi, Jung-Sook i Yakuboo troben un sac de mà amb diners. I així queden embolicats en un cas perillós. Més informació: AsianWiki | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Premiers visuels du nouveau Im Sang-Soo.

La glace et le ciel. Direcció: Luc JACQUET. Producció francesa. Documental. Sinopsi: El 1957, en Claude Lorius se’n va a estudiar el gel de l’Antàrtic. Ens explica la història de la nostra Terra, del nostre futur, un futur íntimament lligat a l’impacte de l’home sobre el nostre planeta. UNa aventura humana i cinetífica extraordinària, el relat d’una vida dedicada a encalçar els secrets més ben guardats del clima en el més profund del gel. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Pathé.

Mountains May Depart (Shan He Gu Ren). Direcció: JIA Zhangke. Guió: Jia Zhangke. Intèrprets: Tao Zhao. Sinopsi: L’acció se situa en tres èpoques diferents. Tot primer a la Xina, als anys noranta del segle passat. La Tao i en Dong estan enamorats. Ella, però, deixa en Dong per a casar-se amb el propietari d’una mina.  Saltem a l’any 2014, quan en Dong s’està morint i torna a veure la Tao. Ella s’ha divorciat i el seu fill s’ha exilat a Austràlia. I finalment ens situem a Austràlia, el 2025. El fill de la Tao a penes parla xinès. L’única paraula que en sap és el nom de la seva mare… Més informació: Imdb | AlloCiné | Coproductora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores. Informació complementària: The Hollywood Reporter.

By the Sea. Direcció: Angelina JOLIE. Guió: Angelina Jolie. Repartiment: Brad Pitt (Roland), Angelina Jolie (Vanessa), Niels Arestrup (amo d’un bar), Richard Bohringer (propietari d’un hotel), Sarah Naudi (mestressa d’una botiga de comestibles), Mélanie Laurent, Melvil Poupaud. Sinopsi: França, a mitjan dècada dels setanta del segle passat. La Vanessa (Angelina Jolie) és un antiga ballarina que, amb el seu marit, en Roland (Brad Pitt), un escriptor nord-americà, viatgen pel país. Cada cop sembla que estan més desconnectats de tot plegat; però quan fan cap a una tranquil·la localitat arran de mar, comencen a fer-se amb alguns dels seus habitants:, particularment dinàmics: l’amo d’un cafè, el propietari d’un hotel… Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Universal Pictures France*.

Face Down (Face Down | Tête baissée). Direcció: Kamen KALEV. Guió: Emmanuel Courcol, Kamen Kalev. Repartiment: Melvil Poupaud (Samy), Seher Nebieva (Elka), Lidia Koleva (Snezana),  Youssef Hajdi (Driss), Hocine Choutri (Kader). Sinopsi: Basat en una història real. En Samy és un francès acusat de contraban de moneda falsa de Bulgària a França. Per a esquivar la presó accepta de convertir-se en informador de la policia del seu país i, sota cobertura, s’introdueix en un canal búlgar de tràfic de persones. DE mica en mica, va enamorant-se de l’Elka, una prostituta gitana menor d’edat. Pressionat per totes bandes, gairebé es converteix en un proxeneta sense escrúpols; però el seu amor per l’Elka l’ajuda a mantenir l’últim que li queda: la pròpia dignitat. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora* | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: Le Pacte*.

Bombay Velvet. Direcció: Anurag KASHYAP. Guió: Vasan Bala, Anurag Kashyap, Gyan Prakash Thani.  Intèrprets: Anushka Sharma, Ranbir Kapoor, Karan Johar. Sinopsi: Un home normal i corrent va contra tot el que es podria preveure i es forja el destí per ser un personatge important. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Pasta dolça de fesols vermells (An | Sweet Red Bean Paste). Direcció: Naomi KAWASE. Guió: Naomi Kawase; adaptació de la novel·la de Durian Sukegawa. Intèrprets: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida. Sinopsi: En Sentaro mena un petit forn que serveix “dorayakis” – pastissos farcits amb pasta dolça de fesols vermells (“an”). Quan la Tokue, una dona gran, se li ofereix per a ajudar a la cuina ho accepta molt a contracor. Però la Tokue sembla que tingui mans màgiques quan es posa a fer “an”. Gràcies a la seva recepta secreta, el petit negoci aviat floreix… I amb el temps, en Sentauro i la Tokue se sinceraran i es revelaran les velles ferides. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Asian Project Market.

La blessure. Direcció: Abdellatif KECHICHE. Guió: Abdellatif Kechiche; adaptació de la novel·la La blessure, la vraie, de François Bégaudeau. Intèrprets: Gérard Depardieu. Sinopsi: als anys vuitanta del segle passat, l’estiu d’un adolescent de quinze anys. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

In the Room. Direcció: Eric KHOO. Guió: Jonathon Lim, Eric Khoo. Intèrprets: Josie Ho, George Young, Kkobbi Kim. Sinopsi: L’acció comença a Singapur, el 1942, quan les tropes britàniques es rendeixen a l’exèrcit japonès. Sis històries de sis parelles diferents, britàniques, japoneses i xineses tenen lloc en una mateixa habitació (bordell) d’un hotel al decurs de diverses dècades. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora* | Vendes internacionals | AP | Wkp. Distribuïdores. Nota: drama eròtic, que també vol ser una crònica de Singapur al decurs de cinc dècades. Informació complementària: Eric Khoo: My erotic movie is going to be ‘PG’ | Eric Khoo and Nansun Shi Get ‘In The Room’ for Singapore Sex Drama | Eric Khoo’s erotic film pushes limits | Upcoming Eric Khoo film dedicated to late horror writer Damien Sin | ‘In The Room’ is Eric Khoo’s erotic film tribute to Singapore.

Dau. Direcció: Ilya KHRZHAROVSKY. Guió: Ilya Khrzhanovskiy, Susanne Marian i Vladimir Sorokin; adaptació del llibre Akademik Landau: Kak my jili, de Kora Landau-Drobantseva. Intèrprets: Teodor Currentzis, Youriy Alekseev, Radmila Shchyogoleva. Sinopsi: Biopic sobre el famós científic Lev Landau. Més informació: Imdb | AlloCiné | Cineuropa | Productora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores.

Foto de capçalera: La glace et le ciel, de Luc Jacquet (© Luc Jacquet / Wild Touch)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *