In memoriam: Tony Curtis (03.06.1925 – 29.09.2010)

Bernard Schwartz, que va adoptar el nom artístic de Tony Curtis va morir abans d’ahir.

Els que érem a Sitges deu fer uns 10 anys, quan hi va venir per a recollir un premi honorífic, el recordem (encara impactats) com un avi xacrós amb un aspecte quirúrgicament juvenil, que arriba a fer certa angúnia. Era la vellesa diguem-ne mal portada d’un home de faccions belles que havia estat de debò una estrella de Hollywood  sobretot als anys cinquanta. Sense tenir mai l’alçada dels Marlon Brando, Clark Gable, James Stewart, etc., Curtis havia estat certament molt famós. Casat amb Janet Leigh, en tingué dues filles (una de les quals, Jamie Lee Curtis).

El podem recordar en films com Trapezi, Ningú no és perfecte, Spartacus…  i en un fotimé de comèdies lleugeres.

A partir dels setanta, bàsicament treballà en sèries de TV (per allò que un nom sempre és un nom), tot i que seguí apareixent en algunes pel·lícules per al cinema, com The Last Tycoon, d’Elia Kazan, o Insignificance, de Nicolas Roeg,

FOTO Tony Curtis, al rodatge d’ Spartacus, de Stanley Kubric

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *