Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 d'abril de 2010
0 comentaris

Tràiler (VOSE): “Tulpan”, de Sergei Dvortsevoy

No badéssim! L’estrena a part de la nostra cartellera de Tulpan, de Sergei Dvortsevoy, és un esdeveniment que no ens hauríem de perdre.

Hi ha un conegudíssim i escoltadíssim periodista radiofònic conductor de magazin matinal a casa nostra que confessa una certa cinefília i, alhora, demostrant com n’és de favàs, sol titllar d’ “esnobs” tots els que defensem pel·lícules de “països cinematogràficament rars” (rars per ell, esclar), com l’Iran, el Kurdistan, el Kazakhstan… És curiós, no? O sigui, aquells països poden ser, en aquell mateix programa de ràdio, objecte noticiable, cobrir informatius, objecte de tertúlies segons l’actualitat mundial del moment; però en canvi una font d’informació, un document de transmissió d’una mirada provinent d’allà, la manifestació de sensibilitats, neguits, venes creatives procedents d’allà… es veu que no ha d’interessar. I encara menys ha d’ “agradar”. Ja no diguem, si al damunt, ens entusiasma i ho defensem. Fa pena la ignorància, sí, la ignorància i petitesa mental (intel·lectual) d’alguns professionals de la comunicació a casa nostra. Esclar que alguns han passat a parlar de tot amb l’únic aval de la seva passió per la pilota i això es nota!

Tulpan, de Sergei Dvortsevoy, que és una excel·lent pel·lícula, ens ofereix a més la rara (per poc freqüent) oportunitat de veure un film provinent del Kazakhstan i percebre, aproximar-nos, conèixer un xic més aquell país, aquella gent, aquelles sensibilitats. Tot, pel simple preu d’una entrada de cine: molt més que el que trobarem a la majoria de superespectacles de pim-pam-pm-tres-d.

El tràiler permet fer-se’n una idea: anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO @ Karma Tulpan, de Sergei Dvortsevoy

Tràiler (VOSE): “Tulpan”, de Sergei Dvortsevoy

***

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!