Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 d'agost de 2008
2 comentaris

Arriba l’hora d’ “El somni” a Locarno 2008

Dimarts, 12 d’agost, a quarts de set de la tarda, li arriba l’hora a El somni, el documental en català que el director marsellès Christophe Farnarier ha dedicat a un pastor que du el ramat des de la plana de l’Empordà als prats del Ripollès. Al marc de la secció “Ici et ailleurs” del Festival de Locarno, El somni es presenta davant de públic i crítica, al teatre La Sala de la ciutat suïssa.

Sinopsi d’ El somni Des que tenia deu anys, cada primavera en Joan du el ramat de xais des de la plana de l’Empordà als prats del Ripollès. Una transhumància de dues setmanes, que en Joan fa des de fa ben bé sis dècades. Seguint aquest pastor a punt de retirar-se, El somni evoca una tradició mil·lenària que va camí de perdre’s. La construcció de les vies del tren de gran velocitat posa en perill el pas del xais, que cada cop tenen menys espai per moure’s.

Nota informativa sobre El somni —extreta del Festival de Locarno— Viatge a l’interior de la Catalunya rural, aquest documental és també un recorregut pels records d’en Joan, un home arrelat a la seva terra i a la natura. Durant el rodatge, Christophe Farnarier, el director, ha conviscut amb el pastor, compartint-ne els coneixements i la visió del món, que descriu en aquesta emotiva i tendra “walking movie”.

Informació sobre el director i fitxa de la pel·lícula, anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO El somni, de Christophe Farnarier

Christopher Farnarier, el director d’ El somni, va nàixer a Marsella el 1963. Havent estudiat literatura francesa i història de l’art a les universitats d’ Ais de Provença i la Sorbona, es dedica a la fotografia i els seus treballs els publiquen mitjans importants com “Le Monde”, “Newsweek”, “The Guardian” i “Libération”. El 1994 guanya el Fotopress, a Barcelona, pel seu reportatge sobre la immigració africana a l’Estat Espanyol. Mentrestant, ha anat treballant en el camp cinematogràfic: el 1986 fa el primer curtmetratge, Le camion et la décapotable, i a continuació, Love Kills, amb el qual guanya el premi del jurat al Festival d’Ais de Provença. La seva vinculació al cinema ha passat per un munt de facetes diverses. Ha estat director de càsting de Bye-bye (1995), de Karim Dridi,  i de Clandestins (1997), de Denis Chouinard i Nicolas Wadimoff; ha assunit la direcció de fotografia de Citizen Ken Loach (1997), de Karim Dridi, i, sobretot, la d’ Honor de cavalleria (2006), d’ Albert Serra. Amb El somni, debuta en el terreny dels llargmetratges.

El somni. Directorfotografia Christophe Farnarier. Guió Christophe Farnarier i Roger Biosca. Producció Eddie Saeta (Catalunya). Format Beta digital PAL. Durada 1h17. Festivals i premis Locarno 2008 (Ici et ailleurs)

Més informació [Festival de Locarno]

Producció [Eddie Saeta]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!