Anotacions rizomàtiques

L'escriptura proteica front a la cultura quadrangular

7 de març de 2010
1 comentari

CAFARNAÜM EN L’ANY 2666: micro-relat d’anticipació futurista

      Vulguem o no, d’ací més de 600 anys, Cafarnaüm haurà canviat una miqueta. En l’any 2100 haurem viscut la primera colonització xinesa i, per tant, ja no es faran festes de moros i cristians: les festes seran de “filaes” de xinesos (cantonesos, xangaiencs, pekinesos, etc.) i d’antics mediterranis (fenicis, llauradors, pescadors, etc.). Les festes patronals, en comptes de dedicar-se en honor a la Mare de Deu dels Perjuris, es faran a major glòria de l’Emperador, com a tots els puestos: això sí, en els entreactes, seguirà bevent-se un liquid estupefaent que no serà whiski JB: serà elixir d’arròs, mmm xè, què bò! Per suposat, els gotets de plàstic seguiran usant-se en l’any 2666, hi haurà a més uns gotets de fibres nutritives que, en acabar la copa, podran ser rosegats i tindran gust de galetes (també d’arròs).

 

     Vulguem o no, d’ací més de 600 anys, a Cafarnaüm no hi haurà cap ordinador personal: ¿s’haurà acabat internet? Bé, els informàtics treballaran al Centre de Salut i es dedicaran a incrustar xips en el bescoll de tots els majors de 15 anys. Més que tècnics d’informàtica, seran especialistes d’urbanoufologia, dromònica i ciber-ordre: portaran un registre exhaustiu de totes les incidències personals dels ciutadans per a acomplir el corresponent Pla Quinquenal de Felicitat Imperial, totes les carències i excessos dels veïns seran calculats en base a una programació que tindrà en compte tot el que pot ocórrer-li a qualsevol, segons la tendència de la seua trajectòria. Si algú es posa malalt, només hi haurà disponible una píndola panaceica que ho cura tot, des del càncer fins a les cardiopaties, passant pels pits caiguts i la disfunció erèctil. El progrés de la ciència tendeix a la simplicitat.

 [Hi ha més: el relat continua si cliques avall…]


     Vulguem o no, d’ací més de 600 anys, els vehicles de transport seran autopropulsats per hidrogen i flotaran en l’aire. La conducció i el trànsit serà automàtica, sense participació de l’usuari, i la portaran també des del Centre de Salut. Vostés podran estacionar el seu cotxe en el balcó del seu pis i, per tant, és previsible que s’acaben els problemes d’aparcament. Quan pugen al vehicle només podran pulsar quatre botons: a) visita família o amics; b) fàbrica; c) compres; d) oci. Aleshores, el sistema calcularà quin familiar o amic necessita ser visitat en eixe moment i el vehicle els portarà davant d’ell; també vostés seran enviats a treballar a fàbriques on fa falta mà d’obra, en funció del seu currículum; si pulsen el botó de compres i no necessiten cap producte el vehicle es quedarà quiet i, en quant a l’oci, hi haurà una gama possibilitats complementàries que aniran alternant-se. Alguns cafarnaumesos descobriran en l’any 2666 que visitar una biblioteca pública no causa alèrgia o que anar de gheixes no és cap pecat. Per suposat, s’acabaran les esmorzades de tres hores.

 

      Vulguem o no, d’ací més de 600 anys, hi haurà eutànasia voluntària a partir dels 90 anys i eutanàsia obligatòria, a partir dels 103 anys. Ningú es quedarà “pa llavor”. La medicina haurà resolt totes les infeccions i malalties degeneratives, fent una gestió poblacional molt completa. Quan algú arribe a l’edat serà portat a un quiròfan, se li farà visionar un documental audiovisual de la seua vida i, quan més orgullós es senta, se li farà inhalar un gas especial que l’induirà a riure fins ofegar-se, en una mort plàcida. En quant als embarassos seran tots “in vitro”, amb empelts de fetus xicotius tant per a dones com per a hòmens (la igualtat i la tecnologia hauran arribat a eixe punt), els emparellaments, casaments i divorços els decidirà una comissió d’experts locals que assessoraran als informàtics. Serà obligatori tindre entre 1 i 2 fills com a màxim, per als matrimonis de més de 5 anys de convivència. Sobre els fadrins, separats i mitjos-solts que persistisquen, cal dir que se’ls encarregaran tasques comunitàries, per omplir el seu excés de temps lliure. I l’últim que tanque la porta!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!