R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

24 de maig de 2010
0 comentaris

El canvi de Correa

 

La nova Carta Magna complirà dos anys.

 

La separació de poders i els drets humans s’han convertit en les assignatures principals del nou govern.


L’elecció de Rafael Correa com a nou President de la República d’Ecuador l’Octubre de 2006 va obrir un abans i un després en la història d’aquest país. Sota el seu mandat, el 15 d’Abril del 2007 va escollir-se l’Assamblea constituient que va aprovar l’establiment d’una nova Carta Magna, en vigència des de l’Octubre de 2008. Degut al nou ordre constitucional, van haver cel·lebrar-se unes eleccions en les que Correa va ser escollit de nou.

 

Actualment, l’estat ecuatorià està dividit en cinc poders: executiu, legislatiu, judicial, de transparència i de control ciutadà. Lucio Gutiérrez, l’anterior cap de govern, va tractar de canviar el poder judicial a partir d’unes ordres donades pel poder executiu, és a dir, per ell mateix. Aquest fet, sumat a diverses polèmiques entorn al no compliment dels drets humans, van donar peu a la “rebelión de los forajidos”, una revolta popular que va provocar la seva destitució, ordenada pel congrès l’Abril de 2005. Així doncs, Correa, l’actual president, tè com a principals objectius garantir l’ordre constitucional, i per tant, la separació de poders i el respecte envers els drets humans.

Després d’un mal inici de segle en qüestions polítiques, els ecuatorians han expressat per segona vegada la confiança cap a un líder cridat a canviar el país i a convertir-lo en un exemple per la democràcia moderna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!