R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

24 de maig de 2010
0 comentaris

De passada

 

Ecuador es perfila com un dels països pels quals hi circula més droga.

 

Gairebé no hi ha control sobre allò que entra o surt de la frontera.

 

Ecuador no és dels principals productors de cocaina del continent sud-americà. Tot i així, el paper que desenvolupa dins el panorama del narcotràfic és igualment crucial. 220 tonelades de droga circulen cada any a travès del seu territori.

 

Una llarga extensió de selva deshabitada i grans rutes marítimes impossibles de controlar per les autoritats ecuatorianes, són les principals responsables del tràfic de drogues que es produeix a l’Ecuador. El departament d’estat dels Estats Units, el país més afectat, principal consumidor de drogues i, d’aquesta manera, primer responsable del tràfic massiu, ha destacat recentment el gran treball de les forces de seguretat d’Ecuador, ja que durant el darrer any s’ha produït l’índex més elevat d’incautacions. Tot i així, el govern nord-americà es mostra descontent amb el desallotjament de la base militar de Manta, des de la qual podien controlar bona part dels moviments marítims en aigües del Pacífic. Correa va decidir no renovar el conveni segons el qual els soldats americans tenien el dret de ser-hi.

Tot i que les grans produccions de cocaina es trobin a Bolivia, Perú o Colombia, el control de les rutes del narcotràfic és igualment important per acabar amb un dels problemes més importants que afecten a les poblacions, sobretot als joves. Es podria dir que l’Ecuador és un dels països que ha de suportar una bona part del pes que representa portar aquesta càrrega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!