Joan Brunet apunta la gravetat de les xarxes socials

· “Els periodistes han de ser un referent per a les persones que els segueixen”

· En el periodisme, les declaracions aporten més safareig que informació

   El periodista Joan Brunet i Mauri ha manifestat la seva opinió envers les xarxes socials i ha assegurat que aquestes fan molt mal al periodisme. També ha destacat que cal usar-les amb seny, perquè “en el cas Twitter, es fan moltes piulades sense criteri”. Brunet ha assegurat que no es pot explicar una història només amb 140 caràcters. A més, ha recalcat que molts usuaris de les xarxes socials, tenen l’objectiu de donar l’exclusiva, és a dir, de ser els primers en aportar la informació. Segons Brunet, aquest fet no és l’important, ja que, segons el periodista, “allò important és aportar informació certa i veraç”. 

   El periodista ha afirmat que els mitjans de comunicació i els periodistes han de donar credibilitat a les persones que els segueixen. Brunet ha dit que és molt important guanyar-se la confiança d’aquestes persones, encara que “aquesta costa molt de guanyar, i es pot perdre en pocs minuts”. També ha comentat que és imprescindible que els periodistes expliquin el “perquè de les coses”, ja que “a vegades ens quedem a la punta de l’iceberg, i no aprofundim”. 

   Brunet ha expressat que les declaracions aporten més safareig que informació, i ha assegurat que cal interpretar els fets, explicar el per què, posar en context a les persones receptores del missatge, i sobretot, informar. Creu que les declaracions no posen en context als ciutadans, ja que tenen més capacitat de comportar polèmica, que d’aportar informació. Joan Brunet ha transmès la seva opinió envers les preguntes i qüestions que li han plantejat uns estudiants del segon curs de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *