BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

23 de maig de 2022
0 comentaris

Protegim la immersió: Exigència, control i reforç. No al Cavall de Troia castellà.

 

No votem la llei que vol introduir el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes.

 

Junts per Catalunya pot aturar aquesta llei “Cavall de Troia del castellà”, simplement no votant-la per protegir la llengua i no fer la feina bruta als espanyolistes contra tota l’escola catalana.

Aragonès no ha mogut la resposta adequada i ha pactat amb Illa fer entrar el castellà com a llengua vehicular dins l’ensenyament català, introduint com un nano robot o un simbió castellà destructor dins la immersió lingüística catalana.

Aragonès està en pendent ferroviari, les seves lleis a les que tan suport els ha donat són de fet inadequades per a Catalunya, la primera de caire liberal dur la va perdre, per sort dels catalans, desitjo que també perdi l’oportunitat de fer efectiva aquesta. Si la fes efectiva esdevindríem carn de canó dels jutges i de l’associació bilingüista enemiga de Catalunya i del Català. Si tenen aquesta llei aprovada pels mateixos catalans aleshores faran encara més que ara el que voldran amb la llengua catalana i quedarem totalment indefensos davant de tots els atacs i pretensions d’aquesta mala gent.

L’opció correcta és el que ja hauríem d’haver fet fa temps: Exigir la immersió a tots els centres i professors i comprovar el domini lingüístic de tots els alumnes i donant reforç al que li calgui.

Les matemàtiques poden ser bones per l’alumne, però la llengua catalana és pel bé del país, la primera exigència, el primer valor i els alumnes han de demostrar-ne el seu domini.

Ha de ser un pacte de país: La llengua catalana és obligació saber-la i parlar-la fluïda i correctament. Se’n controlarà l’ensenyament i el domini, s’aplicarà el reforç que calgui, tot seriosament com ha de ser. No s’hi escamotejaran les inversions necessàries.
Podem esdevenir un país seriós i exigent amb si mateix d’una punyetera vegada.

Aragonès està en “pendent ferroviari”. No és aigua clara. El partidisme i l’electoralisme el perden. De tot això que l’acuso n’és una clara prova la darrera cirereta, el darrer vídeo promocional que s’ha fet fer ell mateix i que ratlla el ridícul més exagerat, tot un president fent-se la seva particular campanya electoral al final del primer any de legislatura. Patètic!

Aragonès podria fet molt bé a la llengua catalana perquè és prou intel·ligent però no entra en els seus plans.

 

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana, del CDR BlC

 

PS1

No a la llei que vol introduir el castellà com a llengua vehicular dins de la immersió lingüística catalana. No!

 

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet ·and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!