BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

26 de desembre de 2022
0 comentaris

Jesucrist segons Pau Casals i Joan Alavedra. Bones festes!

 

Bones festes a tots des de Berga.

 

26.12.2022  |  04:58

Jesucrist, mite o realitat, misteri d’Amor, tendresa, compromís, exemple, saviesa, esperança i consol per als més petits, pobres i desvalguts.

Eus-ne ací un tast ben català, escrit i composat respectivament per dos gegants del nostre Poble, Joan Alavedra i Pau Casals, aquesta bella i encertada obra els fa infinitament senzills i grans.

Escolteu-los:

El Pessebre, Oratori de Pau Casals:
https://youtu.be/SzYzAsAySsA

basat en el Poema de Joan Alavedra.

Poema recitat:
“El Pessebre de Joan Alavedra” – EP 1963

https://youtu.be/-u2XHAXfV9A via @YouTube

 

Eduard Solà

25.12.2022  |  23:43

Bon Nadal, bona gent de Vilaweb. Els creients som, i els que no creuen també, més savis gràcies a la vostra feina. I més reconfortats.

 

Jordi Camprubí

25.12.2022  |  20:14

La figura de Jesús es polièdrica com queda esmentat en aquest bonic escrit. Bon Nadal Andreu

 

Lluis Lopez

25.12.2022  |  17:06

Per als laics amb interès, bona expressió. Recomano les “Biblical Series” n’hi ha 15 de classes o sessions del professor i psicòleg clínic, ja emèrit, de l’Universitat de Toronto, Jordan B. Peterson. Ell es declara ateu, i ho es, però quan parla de Jesús la veu li canvia. Aquestes sessions o classes d’en Jordan tenen mes de 11 milions de visualitzacions a Youtube en 5 anys. No son fàcils ni senzilles, el seu cervell esta molt ben moblat. Jordan tria amb molta precisió les paraules que usa. Pero cal, documentar-se bé. Segur que l’opinió després d’haver-les vist, que tindran de la Biblia, el judaisme o el cristianisme serà diferent.

 

Juan Martin ALEGRIA

25.12.2022  |  15:53

Sí, sí, i després està el Jesucrist, fill de Déu que va morir en la creu per pagar les nostres transgressions i pecats.

 

Vicenç Cusi

25.12.2022  |  12:52

Sembla evident i documentat, que en l’antiguetat totes les cultures es van acabar influint (ben bé com ara de forma més accelerada). El “proto-cristianisme” va rebre, potser en l’estada dels jueus a Egipte, influències de la religió egipcia. Hi ha articles que parlen de la Santíssima Trinitat i de la Creu com a conceptes ja presents en aquesta religió i en concret del dia de Nadal he llegit ” Es una data clau al Llevant. Es el día en que va nèixer Osiris. També Mitra y el de la victòria del sol, que torna a crèixer “

 

Berta Carulla

25.12.2022  |  11:27

Bon Nadal, família.
Gràcies per l’article, sr. Barnils, m’ha fet perdre’m una estona pels mapes de Galilea.

 

Josep Salvador

25.12.2022  |  03:47

Acabo de fer de Sant Nicolau per la meva família i he colocat tots el regals, m’ha fet sentir molt feliç sapiguer que quan desperti tota la família s’ho trobarà i seràn una mica més feliços que ahir ‍

 

Josep Salvador

25.12.2022  |  03:45

Bon Nadal per a tot l’equip de Wilaweb i per tots el lectors, encara que no hi creiem son dies de família i retrobament, dies de pau i concòrdia. Sempre he cregut amb el Jesús hippie i vegetarià, amb el volia les esglésies obertes a tothom, amb algú que ajudava els més necessitats…….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!