BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

19 de maig de 2022
0 comentaris

És necessari aturar Putin i el seu règim abans no enfonsi Rússia en una crisi sense precedents.

 

Declaracions discordants a Russia-1 TV, no censurades, de moment, pel Kremlin.

El comandant retirat de l’exèrcit rus Mikhaïl Khodarionok ha agafat per sorpresa els espectadors russos amb una intervenció en prime time al programa ’60 Minuts’ de Russia-1 TV, la televisió estatal russa, en què ha criticat durament l’estratègia del Kremlin a la guerra d’Ucraïna. Es tracta d’uns dels primers qüestionaments als plans del govern als mitjans estatals russos d’ençà que començà la invasió. Francis Scarr, reporter de la BBC especialitzat en mitjans russos, ha titllat la intervenció de “moment de franquesa extremadament rar.”

 

Khodarionok, que el 2020 va rebre la medalla al mèrit de la pàtria, ha qüestionat la propaganda oficial russa, que assegura que l’exèrcit ucraïnès està baix de forces i de moral. “A vegades se sol escampar informació sobre crisis morals i psicològiques entre els soldats ucraïnesos. Tot això, per dir-ho suaument, és fals“, explica.

“Al nostre país hi ha un dogma molt arrelat que diu que si un home és un soldat amb contracte, per defecte ha d’ésser un professional. I ara! I ara!”, diu Khodoliak sobre el triomfalisme dels mitjans russos, que s’aferren al fet que Rússia té molts més efectius a la reserva que no pas Ucraïna. “El desig de protegir la pàtria pròpia, en el sentit en què el trobem entre els ucraïnesos […] És un dels components més importants de la preparació d’un exèrcit”, afegeix, tot i les constants interrupcions de la periodista Olga Skabeieva, coneguda amb el malnom de “titella de ferro de Putin.”

A parer de Khodoliak, les transferències d’armament a Ucraïna per part dels països occidentals i la predisposició dels ucraïnesos a defensar el seu país fan molt difícil un eventual triomf de Rússia. “Els ucraïnesos són capaços d’armar un milió de persones […] i cal que tinguem aquest fet en consideració a l’hora de fer els nostres càlculs estratègics. En aquest sentit, francament, la situació no farà sinó empitjorar per a nosaltres.”

Sobre la sol·licitud d’accés de Finlàndia i Suècia de l’OTAN arran de la invasió russa d’Ucraïna, l’ex-comandant ha lamentat que “cal que sempre mantinguem un cert sentit de realisme militar i polític. Si abandonem aquest realisme, tard o d’hora la història se’ns girarà en contra […] Cal no fer sonar els tambors de guerra”, diu. I sentencia: “la principal deficiència de la nostra posició militar i política és que, en cert sentit, ens trobem en una situació d’aïllament polític total, i per molt mal que ens faci admetre-ho, pràcticament tot el món està en contra nostra. És una situació de la qual hem de sortir.”

El vídeo de la intervenció s’ha fet viral tant a Twitter com a les xarxes socials russes. A VKontakte, la principal xarxa social del país, ja acumula més de quatre milions de visites, com també centenars de comentaris de suport a les paraules de Khodoliak.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!