BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

6 de desembre de 2006
Sense categoria
0 comentaris

A la nostra manera i en favor del català!

MICROSOFT APOSTA FORT PEL CATALÀ.
El director de Microsoft Catalunya valora molt positivament el primer any de funcionament de la secció de l’empresa al Principat
Carles Grau, el director de Microsoft Catalunya, diu que Microsoft treballa per normalitzar la situació del català al seu programari. Grau també assegura que durant el primer any de funcionament de Microsoft Catalunya han superat totes les expectatives que s’havien marcat, diu que amb els seus socis tecnològics han creat tres-cents cinquanta llocs de treball nous i que esperen superar de llarg aquesta xifra de cara al 2007.
En un acte de valoració del primer any de funcionament de Microsoft Catalunya Carles Grau ha valorat avui molt positivament la incorporació del català, l’èuscar i el gallec, a més de l’espanyol i l’anglès, com a idiomes que incorporaran de sèrie els ordinadors que es venguin amb el nou sistema operatiu Windows Vista a partir del mes de febrer. Carles Grau diu que Microsoft treballa per recuperar el temps perdut en la normalització del català al seu programari i que entén que incorporar-lo al programari és bàsic per operar al país. Per això, a més, ha revelat que el català seria la novena llengua del món incorporada als sistemes de reconeixement d’escriptura manual dels Tablet PC i les pantalles tàctils amb programari de Microsoft. També ha dit que treballaven per incorporar-lo als dispositius mòbils a partir de la primavera que ve i que començarien a fer-ho per a incorporar-lo als sistemes de reconeixement de veu de les versions més avançades de Vista.
Carles Grau també ha dit que la facturació de Microsoft al Principat havia crescut un 29%, més del que havien previst, i que el 2007 preveien que el creixement seria d’entre el 25% i el 30%. A més, ha destacat les jornades de formació Tech Ed que s’han fet a Barcelona i els projectes de recerca amb la Universitat de Lleida per desenvolupar programari de gestió, el conveni amb la Fundació de l’Esplai per lluitar contra la fractura digital o el Màster en Creació de Videojocs que Microsoft ofereix amb la Universitat Pompeu Fabra. De cara a l’any que ve, Carles Grau ha dit que Microsoft intentaria establir més convenis amb les universitats del Principat, informa "vilaweb.cat".
CATALÀ A CAMBRIDGE("Obrir finestres al món" és l´article d´Eduard Vallory sobre la necessitat d´internacionalitzar el català)

M’explica Dominic Keown, professor de la Universitat de Cambridge, que enguany 35 estudiants s’han inscrit a l’assignatura de llengua i cultura catalanes. Ni el professor ni els estudiants són del nostre país, però la combinació de la curiositat intel·lectual i la visió crítica del seu treball, igual que la de les universitats d’arreu on hi ha Catalan Studies, contribueix a difondre la nostra manera d’entendre el món i a transformar-la.
La novaiorquesa Mary Ann Newman em dóna a conèixer les iniciatives que està impulsant a la seva ciutat des de l’Institut Ramon Llull i des del Catalan Center de la NYU: una exposició al Metropolitan Museum sobre el Modernisme i avantguardes catalanes, deu dies d’activitats culturals punteres que ompliran Manhattan al març, i fins i tot una possible exposició a la Zona Zero sobre el Born de Barcelona comparant els dos 11-S.
La presència catalana al món té, doncs, possibilitats molt més grans que el testimonialisme o el folklorisme. Poca gent coneix que a Democracy and Redistribution, premi al millor llibre en economia política de l’American Political Science Association, l’acadèmic de Princeton Carles Boix hi recull les importants implicacions econòmiques que va tenir l’abolició de les institucions nacionals catalanes el 1714.
El govern té la gran oportunitat d’ajudar a obrir finestres al món, mitjançant la nostra cultura i la nostra recerca, en complicitat amb la gent que ja hi treballa. Una presència internacional que ha de servir no tan sols per compartir el que som, el que tenim i el que fem, sinó també per conèixer què es fa i poder tenir visions crítiques intel·ligents de nosaltres mateixos que ens ajudin a millorar

Aquestes bones notícies explicades en aquests dos fragments de textos els he extret de:

www.radiocatalunya.ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!